Gündem 7 günlüğü 18 milyona teknede tatil!

7 günlüğü 18 milyona teknede tatil!

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Göcek, Bodrum, Çeşme, Fethiye, Kaş gibi Türkiye’nin en gözde yaz destinasyonlarında teknede tatil yapmanın günlük ücreti 5 bin liradan başlıyor. Ama teknedeki lüks hizmete göre yedi günlüğü 17 milyon 815 bin liraya kadar çıkıyor.

7 günlüğü 18 milyona teknede tatil

MESUT YILMAZ- Türkiye’nin gözde tatil beldelerinde konaklama fiyatları da dudak uçuklatıyor. Otellerin geceliği ortalama 2 bin liradan başlarken, 300 bin liraya kadar çıkıyor. Teknelerin günlük ücretleri ise 5 bin liradan başlayıp, yedi günlüğü 17 milyon 815 bin liraya kadar çıkıyor. Fahiş fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen Ege ve Akdeniz’in gözde turistik beldeleri, bir başka tatil alternatifi olan tekneye ilgiyi artırdı. En gözde beş belde Bodrum, Çeşme, Fethiye, Göcek ve Kaş’taki tatil fiyatları cep yakıyor. Yaklaşık dört katına çıkan ücretlerde, her şey dahil sistemi, otel misafirleri tarafından en çok tercih edilen uygulama oldu. Pahalılıkta el yakan beldelerin başında her yıl olduğu gibi Bodrum ilk sırada gelirken, ilçeyi Çeşme ve Göcek takip etti.

Haberin Devamı

HİZMETE GÖRE FİYAT

Teknelerin kiralama ücretleri bir çift için yüksek bulunurken, kalabalık gruplar için daha makul görülüyor. Bu da tekne tatillerine ilgiyi artırdı. Ege ve Akdeniz’de teknede tatil yapma fiyatları büyük oranda değişiklik göstermiyor. En düşük günlük tekne kirası 5 bin liradan başlayıp, 2 milyon 544 bin liraya kadar yükseliyor. Teknelerin kaç kamaralı olduğu, eski ya da yeni olması, motoryat veya gulet olması fiyatların değişken olmasının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Günlük kirası 5 bin lira olan teknede tek kamara bulunurken, günlük kirası 2 milyon 544 bin lira olan ultra lüks teknede ise altı kamara yer alıyor.

OTEL FİYATLARI

Turistik beldelerdeki otel fiyatları ise konumuna, ultra lüks villa ve odalarına göre değişkenlik gösterirken, en uygun ve pahalı otel fiyatları şöyle:

Haberin Devamı

BODRUM:

Bodrum’un en pahalı otellerinin başında Mandarin Oriental geliyor. Gecelik, en uygun odası 70 bin liradan başlarken, lüks odasının fiyatının ise 300 bin lira olduğu öğrenildi. (Fiyat ağustos ayının ilk haftasına göre baz alınmış olup, oda kahvaltı, gecelik fiyatıdır). Denize mesafe olarak uzak butik otellerin gecelik fiyatları da 2 bin liradan başlıyor.

ÇEŞME:

Çeşme’de konaklama, ağırlıklı olarak butik oteller üzerine kurulu... En uygun oteller 5 bin liradan başlayarak, 60 bin liraya kadar çıkıyor. Bu rakamlar oda kahvaltı olarak müşteriye sunuluyor.

GÖCEK:

Göcek’in en pahalı oteli olarak gösterilen Rixos Premium’da en uygun oda 12 bin lira, en pahalı ve lüks oda ise 267 bin lira... (Fiyat ağustos ayının ilk haftasına göre alınmış olup, oda kahvaltı, gecelik fiyatıdır). En uygun otellerin geceliği 3 bin ila 7 bin TL arası değişiklik gösteriyor.

FETHİYE:

2 bin liradan başlayan gecelik otel fiyatları 50 bin liraya kadar yükseliyor.

KAŞ:

Kaş’ta otel tatilciliğinden ziyade apartlar revaçta... Otel fiyatları 2 bin liradan başlayıp, 50 bin TL’ye kadar yükseliyor.

7 günlüğü 18 milyona teknede tatil

ROTA DIŞINA EK ÜCRET

Birçok lüks otele göre daha uygun görünse de tekne tatilinin maliyetleri, günlük ücretle sınırlı değil. Tekneyle belirlenen rota dışında gidilecek her mesafe için ek ücret alınıyor. Bunun yanı sıra teknelerin birçoğunda yemek ihtiyacı için alışverişi müşteri yapıyor. Yemek maliyetinin de tekne şirketi tarafından karşılanmasını istediğiniz takdirde, günlük yemek ücreti minimum 30 euro’dan (Ortalama 900 TL) başlarken, tercih edilen yemeğe göre değişiklik gösteriyor. Bir diğer ek maliyet ise kaptan ve miçolara verilecek ücret... Birçok şirket kaptan ve miçolar için yüzde 10 oranında fiyat artışına gidiyor.

Haberin Devamı

7 günlüğü 18 milyona teknede tatil