Gündem Son dakika: ABD Konsolosluğu çalışanının eşi ve oğlu sorguda...

Son dakika: ABD Konsolosluğu çalışanının eşi ve oğlu sorguda...

09.10.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi geldi... Bir ABD Konsolosluğu çalışanı hakkında daha gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen konsolosluk çalışanının eşi ve oğlu sorguya alındı.

Son dakika: ABD Konsolosluğu çalışanının eşi ve oğlu sorguda...

FETÖ soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un ardından bir başka konsolosluk çalışanı hakkında daha gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen kişinin eşi ve çocuğu da yakalandı. Savcılık ,kararın daha önce tutuklanan ABD konsosluk çalışanı Metin Topuz'un ifadesi doğrultusunda alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında şöyle denildi: "Şüpheli Metin Topuz 25 Eylül 2017 tarihinde gözaltına alınmış ve 4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklama talebiyle sevk edilmiş ve tutuklanmıştır. Metin Topuz'un ifadeleri doğrultusunda FETÖ yöneticisi oldukları tespit edilen S.C ve K.İ.C. hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş, iki kişi Amasya'da yakalanarak İstanbul'a getirilmiştir. Şüphelilerin eşi ve babası konumundami ABD İstanbul Başkonsolosluğu calışanı herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan N.M.C. de kapsamda ifadeye çağrılmıştır. Soruşturma devam ediyor"

Son dakika: ABD Konsolosluğu çalışanının eşi ve oğlu sorguda...

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA VİZE KRİZİNE NEDEN OLDU

Son dakika: ABD Konsolosluğu çalışanının eşi ve oğlu sorguda...

17-25 Aralık öncesi, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan firari Zekeriya Öz ve operasyonu düzenleyen emniyet müdürleri ile düzenli olarak telefonla görüştüğü iddia edilen ABD Başkonsolosluğu'nda görevli irtibat görevlisi Metin Topuz, FETÖ soruşüturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Tutuklama kararına ABD tepki göstermişti. ABD Büyükelçisi John Bass, tutuklanmaya ilişkin rahatsızlığını dile getirirken, “hükümetten bazılarının intikam peşinde olduğunu” söylemişti. ABD dün akşam Türk vatandaşlarına vizeyi askıya almış, Türkiye de karşı hamle yaparak ABD vatandaşlarına vize vermeyeceğini duyurmuştu.