Gündem Adnan Oktar hakim karşısında: Reisi'yi İngiliz derin devleti şehit etti

Adnan Oktar hakim karşısında: Reisi'yi İngiliz derin devleti şehit etti

22.05.2024 - 15:43 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün, güncel yapılanmasına yönelik aralarında örgüt lideri Adnan Oktar’ın da bulunduğu 20 kişinin yargılandığı davanın görülmesine başlandı. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Adnan Oktar'ın sözleri dikkat çekti.

Adnan Oktar hakim karşısında: Reisiyi İngiliz derin devleti şehit etti

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün ‘örgütü’ aktif tutmak ve yeni üyeler kazandırmak amacıyla avukatlar aracılığıyla yeniden çalışmaya başladığı tespit edilmişti. Tespit üzerine başlatılan soruşturma sonunda aralarında örgüt lideri Adnan Oktar’ın da olduğu 20 kişi hakkında dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Adnan Oktar ve 6 sanık SEGBİS sistemi ile bağlandı. 2’si tutuklu 5 sanık da duruşma salonunda hazır bulundu.

Haberin Devamı

ADNAN OKTAR VE KADIN SANIKLAR ARASINDA SEGBİS SOHBETİ

Adnan Oktar’ın SEGBİS’e bağlandığı sırada ekranda görüntüsünü gören SEGBİS’teki diğer kadın sanıkların Oktar’a öpücük atarak, “Maşallah hocam çok güzelsiniz. Saçlarınız çok güzel” dediği duyuldu. Adnan Oktar ise kadın sanıklara, “Biraz sandalyelerinizi geri çekin, öyle daha net görünür yüzleriniz” dedi. SEGBİS’teki kadın sanıklar ise bunun üzerine sandalyelerini geri iterek kamera açısına girdi.

OKTAR: “BİZİM MAHKEMEMİZ DİĞERLERİNDEN DAHA ÖNEMLİ HAYATİ BİR KONU”

Mahkeme başkanı salona gelmeden önce kadın sanıklarla sohbet eden Adnan Oktar, “Avukatlar, daha geniş bir salon talebinde bulunmalı. Önemli bir mahkeme. İnsanlar gelebilmeli” dedi. Bunun üzerine mahkeme salonundaki avukatı, “Adnan bey, dünkü duruşmada talepte bulunmuştuk. Tekrar talepte bulunacağız” dedi. Oktar, avukatın açıklaması üzerine, “Hayati bir konu olduğu için ciddi. Diğer mahkemelerden daha önemli bizim mahkememiz, o yüzden rica ediyoruz. Salon olmama konusunu bakanlığa da söyleyelim” dedi.

Haberin Devamı

“BOŞ BİR MAHKEME BOŞ BİR İDDİANAME”

Mahkeme başkanı ve heyetin duruşma salonuna gelmesiyle başlayan duruşmada Adnan Oktar’a savunmasını yapması için söz verildi. Cezaevi kısıtlamaları sebebiyle iddianameyi okuyamadığını söyleyen Oktar’a mahkeme başkanı, “İsterseniz savunmanızı iddianameyi okuduktan sonra yapabilirsiniz” dedi. Bunun üzerine Adnan Oktar, “İddianameyi okumaya ihtiyacım yok. Allah’tan boş bir mahkeme ve boş bir iddianame olduğu için savunma yapabilirim” dedi.

OKTAR: “REİSİ’Yİ İNGİLİZ DERİN DEVLETİ ŞEHİT ETTİ”

Savunmasına devam eden Adnan Oktar ortada bir örgüt olmadığını söyleyerek, “İngiliz derin devletinin yaptığı bir eylem bu. Ben İngiliz derin devleti ile ilgili birçok kitap yazdım. Bu onları kızdırdı” dedi. Geçtiğimiz günlerde helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi de İngiliz derin devletinin öldürdüğünü söyleyen Oktar, “İran Cumhurbaşkanı Reisi BM toplantısında Mehdinin hayatta olduğunu ve faaliyet hainde olduğunu söyledi. Bunu duyunca İngiliz derin devleti Reisi’ye kumpas kurdu, şehit ettiler onu. İngiliz derin devletinin mehdiye müthiş bir alerjisi var” dedi.

Haberin Devamı

DURUŞMA SALONUNDA FOTOĞAF KRİZİ

Adnan Oktar savunmasını yaptığı esnada, İsveç Barosundan duruşmaya izleyici olarak katılan kadın avukat, duruşma esnasında flaşlı çekim yaptı. Üye hakim durumu fark edince fotoğrafın silinmesi için görevlileri uyardı. Yapılan incelemede fotoğrafın yabancı bir ülkeye ait telefon numarasına gönderildiği tespit edildi. Bu sırada sanık avukatı, “Kendisi İsveç'ten gözlemci. Bilmiyor yasak olduğunu” dedi. Mahkeme başkanı ise “Nasıl bilmiyor? Duruşma başlamadan uyardık. Yanındaki tercümanı çevirmedi mi?” diye sordu. Avukat ise “Büyütmeye gerek yok” diye cevap verdi.

HAKİMİ ÖFKELENDİREN TARTIŞMA

Üye hakim duruşma salonunda görüntü çekilmesinin suç olduğunu hatırlatması üzerine aynı avukat, “O kadar da değil ya” dedi. Avukatın tavrına sinirlenen mahkeme başkanı, “Sen git bakalım İsveç’te bu görüntüyü çek avukat olarak ne yapıyorlar size” deyince, avukat, “Sınırlardan o kadar insan geçiyor bir şey yapılmıyor. Burada meslektaşa niye yapılsın” dedi. Öfkelenen mahkeme başkanı elini kürsüye vurarak, “Dünyada Türkiye kadar özgürlükçü bir ülke yok. Siz, biz avukat, hakim olarak onların ülkesinde bir şey yapalım bakalım bize neler yapıyorlar. Sanık o kadar İngiliz derin devleti anlattı, nerden bilelim bunların da İsveç derin devleti olmadıklarını” dedi.