Gündem Antalya'da bankada rehine krizi! Yeni detaylar geldi

Antalya'da bankada rehine krizi! Yeni detaylar geldi

12.08.2022 - 15:46 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Mısır Çarşısı'ndaki bir bankada hareketli dakikalar yaşandı. Meydana gelen rehine krizinde yeni detaylar da ortaya çıktı.

Antalyada bankada rehine krizi Yeni detaylar geldi

Banka şubesinin müdürü, kimliği belirsiz silahlı kişi tarafından rehin alınmıştı.Durumun bildirilmesiyle gelen polis ekipleri, banka şubesi önünde önlem alırken, çalışma başlatmıştı.

Haberin Devamı

DHA muhabiri Alparslan Çınar da olayla ilgili yeni gelen detayları paylaştı.

Rehine krizi devam ederken CNN Türk yayınına bağlanan Çınar'ın konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyleydi; "Polisin, banka müdürünü rehin alan şahsı ikna süreci 1.5 saattir devam ediyor. Olay 15.30'da gerçekleşti. Aslında çok da işlek bir şube burası. 15.30'da içeri giren bir kişi hesabından bir işlem yaptırmak istediğini söyledikten sonra içerideki güvenliğin silahını alarak banka müdürünü rehin aldı.

Antalyada bankada rehine krizi Yeni detaylar geldi

O dakikadan itibaren şuana kadar ikna süreci, bu eylemi sonlandırma süreci, müzakerelere devam ediyor. Polis özel harekat ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri almış durumda. Bir grup müzakereci de ikna etmeye çalışıyor. İçeride tabi mesai saatleri içinde olduğumuz için banka personeli de var.

Haberin Devamı

Dakikalar önce hem Emniyet Müdürü Murat Ulucan geldi hem de içeride rehin olayını gerçekleştiren, ismini öğrenemediğimiz şahsın annesi geldi. "Ben kendisini ikna edebilirim" dedi. Ve kısa da olsa bir görüştürme olayı gerçekleştirildi." demişti.

Antalyada bankada rehine krizi Yeni detaylar geldi

REHİNE KRİZİ 2 SAAT SONRA SONA ERDİ

15.30'da başlayan rehine krizi yaklaşık 2 saat sonra sona erdi. DHA muhabiri Alparslan Çınar, şahsın ikna edilip gözaltına alındığını paylaştı.

Şahsın annesinin de ekip aracına bindirildiğini söyleyen Çınar'ın konuyla ilgili aktardıkları şöyle; Bu noktadan sonra işlem şu şekilde devam edilecek. İfadesine başvurulacak. Sonrasında sorgulamalar olacak. Rehineyi de ekipler sorgulayacak, ifadesine başvurulacak.

Polis Özel Harekat ekipleri 2 saat aranın ardından müzakereleri sonuç verdi ve şahsı ikna ettiler. Emniyet Müdürü Murat Ulucan da bölgedeydi. Operasyonu bizzat yönetti. 

Olay yeri inceleme ekipleri geniş çaplı inceleme gerçekleştiriyor. Soruşturmanın detaylı seyri, bu işlemlerde hazırlanacak tutanakların ardından devam edecek.

Antalyada bankada rehine krizi Yeni detaylar geldi

Yazarlar