Gündem Bahar ve Nihal Candan'a sorulan ilk soru! Yeni ayrıntılar ortaya çıktı... İşte kilit isim

Bahar ve Nihal Candan'a sorulan ilk soru! Yeni ayrıntılar ortaya çıktı... İşte kilit isim

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alındığı ‘dolandırıcılık’ soruşturmasında dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

FERİT ZENGİN /HABER MERKEZİ- Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alındığı ‘kara para aklama’ ve ‘dolandırıcılık’ soruşturmasında, kilit ismin sosyetenin kadın doğum uzmanı olarak da bilinen doktor Refik Ersin Eroğlu olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Bahar ve Nihal Candana sorulan ilk soru Yeni ayrıntılar ortaya çıktı... İşte kilit isim

YURT DIŞINA KAÇTI

Nişantaşı’nda kliniği bulunan doktor Eroğlu’nun sözde TMSF’den alacakları otomobillerin listesini kurbanlarına attığı, İstanbul’da düzenlenen toplantılara katılarak mağdurları ikna ettiği öğrenildi. Yurt dışına kaçan ve firari olarak aranan Eroğlu’nun soruşturma kapsamında Kars’ta gözaltına alınan Hacı İsrafil Sağlam aracılığıyla da çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

CANDANLARA ZOR SORULAR

Bu arada Eren Koç ve Onur Apaydın’ın elebaşları olduğu çetenin “vitrin mankenliğini” yapan Bahar ve Nihal Candan kardeşlere sorgu sırasında, dolandırıcılarla ilişkileri soruldu. “Dolandırıcılık olayını bildiğiniz halde neden yetkili mercilere bilgi vermediniz?” sorusu yöneltilen kardeşlere, çetenin dolandırılıktan elde ettiği parayı nasıl akladığı da sorulduğu öğrenildi. Candan kardeşlerin ve Hacı İsrafil Sağlam sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.

Haberin Devamı

PARALAR AKLANDI

Gözaltında olan ve ifadelerinin alınması beklenen Nihal Candan’ın poliste üç, Bahar Candan’ın ise iki kaydının olduğu ortaya çıktı. Polis, Nihal Candan’ın ismini Gülnihal olarak değiştirdiğini de belirledi. Apaydın’ın, dolandırıcılıktan elde ettiği paraları Candan kardeşler üzerinden akladığı da ileri sürülüyor. 

600 FENOMEN MERCEK ALTINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları ve lüks hayata dair içerikleri inceleyerek, içerik üreticilerinden bilgi alacağı öğrenildi. Bu kapsamda 600’e yakın sosyal medya fenomenin araştırılacağı belirtildi. Bakanlık, yasalara aykırı durum tespit ederse fenomenlerle ilgili bilgileri diğer kurumlara aktaracak. -HABER MERKEZİ

POLATLARIN ŞİRKETLERİNE KAYYUM ATANDI

Sosyal medyada gösterişli paylaşımlar yapan daha sonra malvarlıkları incelemeye alınan ve “kara para aklama” suçundan tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ın şirketlerine kayyum atandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep etmişti. Talebin mahkeme tarafından kabul görmesinin ardından mahkeme, Polat çiftinin 27 şirketine kayyum atanması kararını verdi. Karar, 14 Kasım 2023 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atadığı isimler şöyle: “Mehmet Nihat Arcagök, Bülent Girgin, İcat Sayda, Gülşen Altınay, Münevver Gökgün Akkaya, Elif Düzen Özomay, Halil İbrahim Akyıldız, Ahmet Miraç Akmen.”

Haberin Devamı

Öte yandan Polat çitfinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.