Gündem Son dakika: Bakan Koca 'çok yakında' diyerek duyurdu! Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren haber

Son dakika: Bakan Koca 'çok yakında' diyerek duyurdu! Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren haber

12.05.2022 - 23:08 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Cumhurbaşkanımızın 14 Mart Müjdeleri ile başlayan süreç, Milli İradeyi temsil eden Meclis’te kısa zamanda karşılığını bulacak." diyerek "Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemleri ve özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacak düzenlemeler, çok yakında Meclis gündemine alınacak" bilgisini paylaştı.

Son dakika: Bakan Koca çok yakında diyerek duyurdu Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren haber

Bakan Koca 'ara vermeden sıra ekonomide' diyerek yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemleri ve özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacak düzenlemeler, çok yakında Meclis gündemine alınacak. Bugünkü yasal gelişmelerin hemen ardından:

1-Sabit ek ödemeler, maaşla tek bordroda merkezi bütçeden ödenecek; herhangi kayba yol açmaksızın emekliliğe yansıtılacak.

2-Döner sermayeden ek ödeme vermeyen hastane kalmayacak. Özverili çalışan hekimlerin, sağlık personelinin ek ödemelerinde artış yapılacak.

3-3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle birlikte emeklilikte yeniden düzenleme yapılacak.

Cumhurbaşkanımızın 14 Mart Müjdeleri ile başlayan süreç, Milli İradeyi temsil eden Meclis’te kısa zamanda karşılığını bulacak.

BAKAN KOCA'DAN MECLİS'E TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Meclis’ten geçti! Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan Malpraktis davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan kanun maddesi Meclis’te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun. Sağlıkta kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan düzenleme, bunun yanı sıra, failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirimi nedeni saymayacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Koca, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Marttaki iradeleriyle başlayan; sağlık çalışanlarını şiddetten, Malpraktis davalarında yaşanan haksızlıklardan yeni kanuni düzenlemelerle korumayı amaçlayan süreç, Meclis’te tecelli eden Milli İradede karşılığını bulmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"DEVAM EDEN DAVALARDA NE OLACAK?"

Bakan Koca 'Devam eden malpraktis davaları?' sözleri ile başladığı paylaşımında "Devam eden Malpraktis davaları, yeni kanuni düzenleme kapsamında ele alınacak. Bu davalarda da, sağlık çalışanına ait bir kasıt olmadığı sürece tazminatı devlet üstlenecek.

Sağlıkta şiddet suçu işleyenler, duruşmalarda kendilerine yakışanı giyebilirler. Yeni düzenlemeye göre, “düzgün” görünüm iyi hal indirimi sayılmayacak. Sağlıkta kasten yaralama suçu işleyenler, yargılama sırasında, hiçbir şey olmamış gibi aramızda dolaşamayacak. Yeni düzenlemeye göre tutuklu yargılanacaklar.

Haberin Devamı

Malpraktis davalarına karşı getirilen çözümle, sağlık çalışanı, mesleki bilgi ve becerisini, hastasının onayını alarak, fakat kendinden daha emin bir şekilde onun hizmetine sunacak. Sonuç, hem hastanın hem hekimin lehine!" sözlerine yer verdi.