Gündem Son dakika | Bakan Koca koronavirüs tablosunda son durumu paylaştı: Dikkat çeken değişiklik...

Son dakika | Bakan Koca koronavirüs tablosunda son durumu paylaştı: Dikkat çeken değişiklik...

12.12.2020 - 20:59 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 189 bin 65 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 136 kişinin testi pozitif çıktı, 222 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca yaptığı değerlendirmede, " Ağır hasta sayısındaki artış hızının durağan olması sevindirici." ifadelerini kullandı. Öte yandan Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki "iyileşen hasta sayısı" ifadesi "iyileşen sayısı" olarak değiştirilerek veriler tedavisi tamamlanan Kovid-19 hastaları ile karantinası sona eren vakaları içerecek şekilde güncellendi.

Son dakika | Bakan Koca koronavirüs tablosunda son durumu paylaştı: Dikkat çeken değişiklik...

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Haberin Devamı

Güncel verilere göre, son 24 saatte 189 bin 65 Kovid-19 testi yapıldı, 29 bin 136 kişinin testi pozitif çıktı, hasta sayısı 5 bin 203 olarak kayda geçti.

Son 24 saatte 222 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 191 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşen hasta sayısı 1 milyon 581 bin 565'e çıktı.

Toplam test sayısı 20 milyon milyon 898 bin 517'ye ulaştı. Vaka sayısı 1 milyon 809 bin 809, vefat sayısı 16 bin 199, ağır hasta sayısı 5 bin 961 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,1, yatak doluluk oranı yüzde 55,1, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72,1 ventilatör doluluk oranı yüzde 41,7, ortalama temaslı tespit süresi 10 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,9 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

"Ağır hasta sayısındaki artış hızının durağan olması sevindirici"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki paylaşımında, "Bugün tespit edilen 5 bin 203 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızının durağan olması sevindirici. Kısıtlamalara tam uyum ve tedbirlere riayetle mücadelemizi sürdürelim. Aşının yaygın uygulaması ve etkisinin görülmesine kadar sevdiklerimizi koruyalım." değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika | Bakan Koca koronavirüs tablosunda son durumu paylaştı: Dikkat çeken değişiklik...

TÜRKİYE GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU'NDA "İYİLEŞEN SAYILARI" GÜNCELLENDİ

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki "iyileşen hasta sayısı" ifadesi "iyileşen sayısı" olarak değiştirilerek veriler tedavisi tamamlanan Kovid-19 hastaları ile karantinası sona eren vakaları içerecek şekilde güncellendi.

Tablodaki "toplam hasta sayısı" ifadesi, 10 Aralık'ta "toplam vaka sayısı" olarak değiştirilmiş, verilere Kovid-19 hastalarının yanı sıra testi pozitif çıkmasına rağmen semptom göstermeyenler de eklenmişti.

Bu kapsamda, bugün açıklanan tablodaki "iyileşen sayıları" da hem Kovid-19 hastası olup tedavisi tamamlananları hem de karantinası sona eren vakaları içerecek şekilde güncellendi.

Buna göre, dün tabloda 5 bin 516 olarak yer alan "iyileşen hasta sayısı", bugün 20 bin 191 "iyileşen sayısı" olarak açıklandı. Toplam iyileşen sayısı ise 1 milyon 581 bin 565 oldu.

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

Öncelikle düne nazaran bir miktar düşüş var. Umarım bu düşüş böyle devam eder. Kısıtlamalar başlayalı yaklaşık bir hafta oldu. Ben bunun önümüzdeki hafta içerisinde de bu şekilde devam etmesini umuyorum, düşmeye devam edecektir. Tabloda birtakım düzenlemeler var düne nazaran. Örneğin dün 1 milyon 800 bin vaka sayısı hasta sayısı olarak belirleniyordu öyle bir düzenlemeye gidilmiş anladığım kadarıyla. Bu şu anlama geliyor bizim mart ayından bu zamana kadar ülkemizde PCR pozitifliği saptanan kişi sayısı 1 milyon 800 bin. PCR pozitifliğinden iyileşen kişi sayısı da 1 milyon 581 bin. Bu tablo bugün daha aydınlatılmış net bir biçimde karşımıza getirilmiş durumda. Yine bir düzenleme var iyileşen hasta sayısı 20 bin olarak açıklanmış bundan önce 6 bin 5 bin olarak açıklanıyordu. Bu da aslında şunu ifade ediyor iyileşen hastaneden taburcu olan ve PCR'ı negatife dönen hasta sayısını da bakanlık vermeye başlamış. Başa dönersek bu vaka sayılarının azalması yavaş yavaş kısıtlamalarının tabloya yansıması görünüyordur umarım.

Haberin Devamı

Son dakika | Bakan Koca koronavirüs tablosunda son durumu paylaştı: Dikkat çeken değişiklik...