Gündem Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: Evlat Nöbeti'nde bir güzel haber daha

Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: Evlat Nöbeti'nde bir güzel haber daha

28.08.2021 - 19:07 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucu, PKK'dan kaçan 4 terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Bakan Soylu'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Evlat Nöbetinde bir güzel haber daha

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ikna çalışması sonucu, 4 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlardan birinin ailesinin, evlat nöbetindeki aileler arasında yer aldığı belirtildi. Teslim olan örgüt mensuplarından birinin 2013 ile 2015 terör örgütüne katıldığı, son olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 2021'de ikna yoluyla teslim olan örgüt mensupları sayısının 136'ya yükseldiği, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerde de 32'nci buluşmanın gerçekleşeceği kaydedildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Evlat Nöbeti'nde bir güzel haber daha: 32. buluşma gerçekleştiriliyor. Şırnak'ta, Evlat Nöbeti'ndeki aile evladına kavuşuyor... PKK ve tüm terör örgütlerini Anneler ÇÖ-KER-TE-CEK!" dedi.

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Evlat Nöbetinde bir güzel haber daha

Diyarbakır annelerinin eylemi sayesinde bir aile daha evladına kavuştu

Müjdeli haberi alarak Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne gelen anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek, 6 yıl sonra kavuştuğu oğulları Metin'e sarıldı, gözyaşı döktü.

Yıllar süren ayrılıktan sonra oğluna kavuşan anne Üstek fenalık geçirdi, 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Haberin Devamı

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Evlat Nöbetinde bir güzel haber daha

 

 

Duygusal anların yaşandığı buluşmada zılgıt çekildi, Anne Üstek, Kürtçe ağıt yaktı.

Anne Üstek, oğluna kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

32 aile evladına kavuşmuş oldu

Üstek ailesinin de evlatlarına kavuşmasıyla, uğruna oturma eylemi yaptıkları çocuklarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 32'ye yükseldi.

Bakan Soylu Üstek ailesiyle telefonda görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek ile telefonda görüşerek onları tebrik etti.

Soylu, görüşmede şu ifadeleri kullandı:

"Bu mücadelede onların payı en yüksek noktadadır. Çünkü böyle bir direnç ancak annelerin direnci olur. Böyle bir düğümü ancak anneler çözer. Korkusuz, cengaver, cesaretli, hakikaten evladını muhafaza eden, onu korumak için her şeyi ortaya koyan büyük bir kahramanlık gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bundan sonrası da hayırlı olur. Biz sonuna kadar onlarla beraberiz."

Aile de Bakan Soylu'ya teşekkür etti.

Yazarlar