Gündem Polat çiftinin dosyası kabarıyor! Bir suçtan daha tutuklandılar

Polat çiftinin dosyası kabarıyor! Bir suçtan daha tutuklandılar

14.11.2023 - 12:04 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasına karar verildi. Öte yandan hakimliğin karar arasında Dilan Polat'ın uzun süre ağladığı ve dizlerinin üzerine çöktüğü görüldü.

Olay 1 Ekim’de Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezinde meydana gelmişti. İddiaya göre, saat 02.00 ve 04.30 sıralarında güzellik merkezine gelen şüpheliler silahla ateş açıp kaçmıştı. 5 kurşun isabet eden güzellik merkezinde maddi hasar yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Olayın ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 Ekim günü düzenlenen operasyon ile 5 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Polat çiftinin dosyası kabarıyor Bir suçtan daha tutuklandılar

(Fotoğraf: Damla Güler / milliyet.com.tr)   

DİLAN POLAT İDDİASI: TETİKÇİ TUTTU

Firma sahibi Banu Parlak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fenomen ve şarkıcı Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı sorumlu tutmuştu. 'Başıma bir şey gelirse sorumlusu Dilan Polat ve Engin Polat'tır' diyen Parlak şu ifadeleri kullanmıştı;

"Günlerdir konuşulan bir durum var. Dilan Polat’ın ve Engin Polat’ın tetikçi tutuğu iddiası. Bunlar iddia değil. Ortada bunu itiraf eden bir kişi var. Banu Parlağı vurmam için beni tutular diyen bir genç var ortada. Sana ekmek yedirmeyeceğim diyorsun gece iş yerime sıkılıyor. Bir gece 02.00’de sıkılıyor bir de 05.00’da. 6 el ateş ediliyor. Camlarım tuzla buz. İki tane kasklı genç bunu yapan. Elbet bulunacak. Delikanlılık mı kadına sıktırmak. Yerimiz belli yurdumuz belli. Mafyacılık oynamazsınız. Burası muz Cumhuriyetimi burası. Sokaklar altın tozu ile kahve içmeye benzemez. Bütün gerekli başvurular yapıldı. Bütün gerekli şikayetler yapıldı. Bütün delillerimizle birlikte. Allah’ın izniyle Organize Şube işe el atacak göreceğiz. Kendim için şüphe etmiyorum ama çocuğum için 4 tane daha koruma tutum. Hiç birinize acımayacağım. Mafyacılık oynakla olmaz bu iş” 

Polat çiftinin dosyası kabarıyor Bir suçtan daha tutuklandılar
 

İFADE İÇİN ADLİYEYE GETİRİLDİLER

Dilan Polat-Engin Polat çifti ile Sezgin Polat, şarkıcı Banu Parlak’ın Bahçeşehir’deki güzellik merkezinin kurşunlanmasana ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde azmettirici olarak ifade vermek için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. 

Haberin Devamı

'SİLAHLI SALDIRIYA AZMETTİRME'

Yoğun güvenlik önlemleri altında Küçükçekmece Adalet Sarayı’na getirilen şüpheliler Engin Polat, Dilan Polat ve Sezgin Polat sırayla Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdi. İfadeye ilk olarak Engin Polat’ın babası Sezgin Polat girdi. Yaklaşıl 45 dakika ifade veren Polat’ın ardından oğlu Engin Polat ifadeye girdi. Yaklaşık 40 dakika ifade veren Engin Polat’ın ardından ise son olarak Dilan Polat ifadeye girdi. 

HİÇBİR SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ: İLGİMİZ YOK

En uzun ifadeyi ise Dilan Polat verdi. Yaklaşık 1 saat ifade veren Dilan Polat’ın yöneltilen hiçbir suçlamayı kabul etmediği öğrenilirken, “Kurşunlama olayıyla bir ilgimiz yok” dediği öğrenildi. Şüpheliler ifadelerinin ardından, “silahlı saldırıya azmettirme” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

YENİDEN TUTUKLAMA KARARI

Küçükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan-Engin Polat çifti ve Sezgin Polat'ın tutuklanmasına karar verdi. Bunun yanı sıra hakimliğin karar arasında Dilan Polat'ın uzun süre ağladığı ve dizlerinin üzerine çöktüğü görüldü.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan konuya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, " Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Doğa Parkı Caddesi Gölet içerisinde bulunan müşteki Banu Parlak’a ait Banu Parlak Güzellik Salonu'nun aynı gün içerisinde iki kez kurşunlanması olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat üzerlerine atılı birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit suçuna azmettirme suçundan tutuklanmaları talebiyle sevk edilmiş olup, şüphelilerin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına karar verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Polat çiftinin dosyası kabarıyor Bir suçtan daha tutuklandılar

(Banu Parlak) 

'ÇOK MUTLUYUM'

Polat çiftinin ifadeye götürülmesi sonrası Banu Parlak önce açıklama yaptı sonra da göbek attı. Parlak; "Kurşunlanma olayıyla ilgili yeni gelişmeler var. Duyduğumuza göre ifade için Küçükçekmece Adliyesi'ne götürülmüşler. Biz de sizler gibi bekliyoruz ne olacağını. Yani bu şu demek oluyor; bir gelişme var ki ifade için tekrar çağrılıyorlar. O yüzden çok mutluyum." ifadelerini kullandı.