Gündem Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı! Soruşturmada 90 milyon TL vurgun yapan çete iddiası

Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı! Soruşturmada 90 milyon TL vurgun yapan çete iddiası

14.11.2023 - 17:22 | Son Güncellenme:

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, kara para aklama iddiasıyla gözaltına alındı. Soruşturmayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2020’de gelen ihbarlar üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

İstanbul’da "gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz" yalanıyla birçok kişiyi dolandıran Eren K.’nın liderliğini yaptığı şebeke, polis ekiplerince düzenlenen baskınla çökertildi. Şebekenin elde ettiği paralarla Tokat’ta hayvan yetiştiriciliği yaptığı iddia edildi.

90 MİLYON LİRALIK VURGUN 

Operasyonda 275 büyükbaş, 473 de küçükbaş hayvan ele geçirildi. 24 kişi gözaltına alınırken şebekenin yaptığı vurgunun 90 milyon lira olduğu kaydedildi. Olayla ilgili 29 şikayetçi olduğu ortaya çıkarken, adliyeye sevk edilen 24 şüpheli tutuklandı.

İKİNCİ OPERASYON GEÇTİĞİMİZ MAYIS AYINDA YAPILDI

24 kişinin tutuklandığı olayın ardından soruşturma dosyası kapanmadı. Yapılan çalışmaların ardından şebekenin devamı olduğu iddia edilen Onur A.’nın liderlik ettiği bir grup takibe alındı.

Haberin Devamı

Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı Soruşturmada 90 milyon TL vurgun yapan çete iddiası

Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç alıp, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak “Ön ödeme" adıyla para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi. 3 Mayıs 2023’de Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda Onur A. ‘nında aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda da 5 kişi tutuklandı. 

LÜKS RESTORANTLARDA TANITIM YAPTILAR

Soruşturmanın ikinci ayağında tutuklanan şüphelilerin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine soruşturmanın devamı sürdürüldü. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda tutuklanan Onur A. ile ilgili önemli detaylara ulaşıldı. Polisin elde ettiği bilgilere göre, Onur A., tuzağına düşürmek için çağırdığı müştekileri lüks restoranlarda yemek vererek sözde satışını yapacağı araçların tanıtımını yaptı.

Bu tanıtımlarda da iddialara göre arkadaşları olan Bahar Candan ile Nihal Candan’da katıldı. Sosyal medya fenomenlerinin katılımıyla, müşterilere güven sağlamanın amaçlandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı Soruşturmada 90 milyon TL vurgun yapan çete iddiası

GÖZALTINA ALINDILAR

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’n sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler İstanbul’da, Hacı İsrafi Sağlam’da Kars’ta gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sürdüğü öğrenildi. Şüpheliler için savcılıktan ek gözetim izni alındığı belirtilirken, şüphelilerin sorgularına hastanede yapılan sağlık kontrollerinin ardından devam edilecek.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan fenomen kardeşler ve Hacı İsrafil S., emniyetten sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Hastanedeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli ardından tekrar emniyete getirildi. Candan kardeşler basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin sorgularına devam edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle ilgili son dakika bilgi verdi.

Uludağ, “Bahar ve Nihal Candan kardeşler Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Suçlama ise suç gelirlerinin aklanması. Yani Dilan ve Engin Polat’taki suç maddesi Bahar ve Nihal Candan kardeşlerde de uygulanmış. Soruşturma şu an itibari ile başlatıldı.

Bahar Candan ve Nihal Candan gözaltına alındı Soruşturmada 90 milyon TL vurgun yapan çete iddiası

SORUŞTURMA DİĞER SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE DE SIÇRAYACAK

Uludağ, “Yeni isimler gelemeye devam edecek. Çünkü sosyal medyada abartılı yaşam, uçuk, konfor, lüks paylaşımlar çok dikkat çekiyor. Paylaşımlardan takipçi aldıkça dozu artıyorlar ama bir yandan da vatandaşın tepkini çekiyor. Vatandaşlar gibi MASAK'ın da dikkatini çektiği için uzman ekipler tarafından takibe alınarak haklarında soruşturma başlatılıyor. Anlaşılan o ki sosyal medya fenomenleri bir takım çevreler tarafından kullanıldığını görüyoruz. Daha önce de tik tok twitch fenomenlerinde de görmüştük. Onlara da yine hediye adı altında para gönderip piyasaya para sürüyorlardı. Böylece kara para aklanması sosyal medyadan yapılıyordu" dedi.

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Candan kardeşlerin kara para aklama iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "Yazılı ve görsel medya organlarında “Fenomen Bahar ve Nihal Candan sazan sarmalı vurgunu ile suçlanıyor" içerikli haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.  Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Örgüt Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından yürütülen soruşturmada; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırıldığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında; şüpheliler A.B.C., G.Ç. ve H.İ.S. 14/11/2023  tarihinde Suç Örgütüne Üye Olma ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır.