25.01.2022 - 13:38 | Son Güncellenme:
İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı adeta felç etti. Sabah saatleriyle birlikte köprü ve ana hatlar özel araçların geçişine kapatıldı. Evinden işine gitmek isten İstanbullular, otobüs duraklarında metro istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Kimileri ise çareyi yürümekte buldu. İstanbul Hadımköy'de trafik tam anlamıyla durdu.
Hadımköy'de etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar araçlarında mahsur kalmış durumda. Avrupa Otoyolu Hadımköy bağlantı noktasında uzun araç kuyrukları görülüyor. Evlerine gitmeye çalışan sürücülerin 20 saati aşkın bekleyişi devam ediyor.
"BİNLERCE ARAÇ VAR"
Avrupa Otoyolu Hadımköy bağlantı noktasından gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, "Binlerce araç var. Gün döndü, neredeyse 20 saattir bekleyiş sürüyor." şeklinde konuştu.
"AÇILACAK GİBİ DEĞİL"
Hadımköy'de 22 saattir bekleyişini sürdüren bir vatandaş, "Yaklaşık 22 saattir buradayım. Haramidere'den Beylikdüzü'ne 10 saatte gelebildim. 10 saatten sonrası da buraya kadar gelebildik. Bahçeşehir'de oturuyorum ama gidemiyoruz. Açılacak gibi de değil. Polisler aradı 3-4 saat daha süreceğini söylediler." ifadelerini kullandı.
Bir başka vatandaş da, "18 saattir evime gidemiyorum. Normalde 15 dakikada gidebiliyordum." dedi.
"GECEYİ ARABADA GEÇİRDİK"
Akşam 20.00'den beri aynı noktada beklediğini söyleyen bir vatandaş da "Geceyi arabada geçirdik. Yanımızda bisküvü vardı, onlarla idare ettik. Yaşananlar ortada. Kim ne yapabilir, bilmiyorum." şeklinde konuştu.
MSB'DEN HADIMKÖY AÇIKLAMASI
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 kişinin Hadımköy Kışla Komutanlığında misafir edildiğini duyurdu.
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 vatandaşımız Hadımköy Kışla Komutanlığımızda misafir edilmiştir. AFAD ile koordineli olarak kar temizliği ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere İstanbul Garnizon birliklerindeki iş makineleri hazırlanmış ayrıca 2, 3 ve 5'inci Kolordu Komutanlıklarımızdaki iş makinelerinin de İstanbul'a sevki için planlama yapılmıştır" denildi.