Gündem Cinnet evi! Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

Cinnet evi! Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

12.08.2020 - 13:46 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre; Afrin’den sorumlu Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın miras meselesi yüzünden Adana'da dün gece annesini ve avukat kardeşini öldürdüğü ev mühürlenirken, olayın tek şahidi baba ise koruma tarafından evden götürüldü. Avukat kardeş Altuğ Polat için Adana Adliyesi önünde tören düzenlendi. Polat için avukat arkadaşları ve yakınları gözyaşı döktü. Törene katılanlar Polat’ın her zaman verdiği parmak selamını yaparak onu uğurladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi 64004 Sokak'ta yaşanan olay öncesi iddiaya göre, Vali Yardımcısı Tolga Polat (45), miras meselesi yüzünden kardeşi avukat Altuğ (41) ve annesi İkbal Polat (71) ile tartıştı.

Haberin Devamı

Tartışmanın büyümesiyle Tolga Polat, annesini tabancayla vurdu. Bu sırada kardeşi kaçtı. Vali yardımcısı ise arkasından koşarak apartmanın 3. katında yetiştiği kardeşini tabanca ile öldürdü. Vali yardımcısı daha sonra da 6. kattaki annesini öldürdüğü daireye döndü.

BABASI İKNA ETTİ

Vali Yardımcısı Polat, kafasına tabancayı dayayıp kendini öldürmek istedi ancak evde bulunan babası Şeref Polat oğlunu ikna ederek elindeki tabancayı aldı. Bir süre sonra komşuların haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi.

Cinnet evi Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

Sağlık ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, vali yardımcısını gözaltına aldı. Baba Şeref Polat ise ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Baba Polat, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Cinnet evi Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

SORGUSU DEVAM EDİYOR

Katil zanlısı Tolga Polat'ın sorgusu devam ediyor. Zanlının bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Bu arada polis, anne ve oğlunun öldürüldüğü evi mühürledi. Apartmanın merdiven bölümünde ise hala cinayetin izleri duruyor.
Bu arada baba ise koruma tarafından başka bir eve götürüldü. Baba Polat, basın mensuplarının sorusunu yanıtsız bırakırken, koruması miras iddiasını yalanladı.

Cinnet evi Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Altuğ Polat ve annesi İkbal Polat’ın cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu morgundan yakınları tarafından alındı. Daha sonra Altuğ Polat’ın cenazesi tören için Adana Adliyesine getirildi.

Polat’ın tabutunun üzerine cübbesiyle fotoğrafı bırakıldı. Törende hüzünlü anlar yaşanırken, avukat arkadaşları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Adana Barosu Tiyatro Topluluğu’nda uzun süre görev aldığı öğrenilen Polat’ı arkadaşları alkışlarla uğurladı.

Cinnet evi Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, Polat’ın renkli bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “Ömrünün baharında bir gençti, bu sahne ona yakışmadı. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Onun her zaman bizim yanımızda olup, bizi her zaman yukarıdan takip edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından duaların okunmasıyla Polat’ın tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı. Bu sırada bir avukat arkadaşı Polat’ın her zaman verdiği parmak selamını yaparak onu uğurladı.

Haberin Devamı

Cinnet evi Vali yardımcısının katlettiği avukat için gözyaşları sel oldu

Altuğ Polat ve annesi İkbal Polat’ın naaşının, Mersin’in Tarsus ilçesinde Hacı Hamzalı köyündeki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.