Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa adaylarını açıkladı

02.02.2024 - 15:46 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bursa ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, "AK Parti belediyeciliği, eser ve hizmet siyaseti rüştünü ispat etmiş müktesebata sahiptir. Her kim daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa hodri meydan." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Sözlerimin hemen başında vefatını yola çıkarken öğrendiğimiz Alev Alatlı Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli münevverlerden, perspektifler sunabilen, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı hocamız, eserleri ve fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir. Dün vefat eden ülkemizin önde gelen sosyologlarından, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'a da Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

BURSA'YI MODERN BİR ŞEHİR HALİNE DÖNDÜRDÜK

Bugün Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Alinur Aktaş ile devam kararımızın ardından ilçe adaylarımızı açıklayacağız. Burası müstesna bir şehirdir. Bursa her şeyden önce kuruluşun şehridir.  Bursa'dan Edirne'ye oradan İstanbul'a oradan Ankara'ya uzanan başkentler silsilesinin ilkini hep kalbimizde taşıdık. Bursa'nın manevi iklimi bugün de ruhumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Nice şairler, ressamlar Bursa'dan aldığı ilhamla adını tarihe yazdırdı. Biz de son 21 yıldır, belediye başkanlarımızla, bakanlıklarımızla Bursa'yı hak ettiği eserlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Uzun yıllardır ihmal edilmiş Bursa'yı modern bir şehir haline döndürdük.

Haberin Devamı

HODRİ MEYDAN, ÇIKSIN ORTAYA

İnşallah seçim tarihine yakın, tekrar Bursa'mıza geldiğimizde çalışmalarımızı ayrıntılı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Biz istiyoruz ki Bursa'nın Türkiye Yüzyılı yürüyüşü, büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yapacağı tercihle daha da hızlansın. Ülkemizin önüne koyacak vizyonları olmayanların sırf AK Parti kaybetsin diye çabalamasını üzüntüyle izliyoruz. Açık konuşmak gerekirse, konu hizmet ve eser siyaseti olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. AK Parti belediyeciliği, eser ve hizmet siyaseti rüştünü ispat etmiş müktesebata sahiptir. Her kim daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa hodri meydan.

CHP'DE HERKES KÖŞE KAPMA DERDİNDE

CHP'de herkes bir köşe kapma derdinde. İttifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına, müttefiklerine bu kadar hoyratça davrananların şehirlerimize ve oralarda yaşayanlar şefkat göstermesi mümkün mü? Layüsel olmadığımızın, milletimizin gözünün üzerinde bulunduğu şuuruyla kararlarımızı veriyoruz. Belediye başkanlarımızın gözü hep sizin, bizim gözümüz de hep onların üzerinde olacak.

Haberin Devamı

BAŞKA YOLLARA YÖNELENLERİ MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE HAVALE EDİYORUM

Bu seçimlerde partimizi ve cumhur ittifakımızı temsilen, milletimizin huzuruna çıkardığımız arkadaşlardan her biri yol arkadaşımızdır. Kendi tercihleriyle başka yollara yönelenleri milletimizin takdirine havale ediyorum. Önemli olan ana damarın mayasını muhafaza etmesidir. Bu konuda hiçbir sarsılma yok. Milletimiz nasıl bizi vesayetle mücadelemizi yalnız bırakmadıysa, terörle mücadele yalnız bırakmadıysa, darbecilerle mücadelede yalnız bırakmadıysa, inşallah Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzde de yalnız bırakmayacaktır.

ÖNÜMÜZDE UZUN BİR SÜRE VAR

31 Mart'tan sonraki sandık buluşmamız 2028 Mayıs'ında olacak. Dolayısıyla önümüzde orta ve uzun vadeli programlarımızı hayata geçirebileceğimiz uzunca bir süre var. AK Parti olarak biz iç ve dış gelişmeler ne olursa olsun ülkemizi hedeflerinden koparmama azmi ile hareket ediyoruz.

Haberin Devamı

MAYIS AYINDA ÇOK UĞRAŞTILAR

Rüzgârın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başlarına neler geldiğini bölgemizdeki çok sayıda örnekten biliyoruz, görüyoruz. Türkiye’yi de bu hale getirmek istiyorlar ama başaramadılar. Mayıs seçimlerinde bunun için çok uğraştılar. 31 Mart’ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Milletimiz seçimini gerçek belediyecilikten yaparak heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacaklar.

GÜVENLİ ŞEHİRLERİ KURMAKTA KARALIYIZ

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği askeri güce, ekonomik güce kavuşturana kadar durmayacağız. Afetlere dayanıklı dirençli sağlam yerleri kurarak yeni nesil teknolojilere uygun altyapılar üreterek yerel yönetim modellerini güçlendirerek, toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini geliştirerek, huzurlu, güvenli kentler kurarak, kırsaldaki hayat şartlarını yükseltip insanımızın doğduğu yerlerde kalmasını sağlayacak şehirleri kurmakta kararlıyız. İnsanımızın gönlünden kopup gelen bir 'Allah razı olsun' duası bizim için dünyevi ödüllerin tamamına bedeldir.

Haberin Devamı

İŞTE BURSA ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Bursa ilçe adaylarını açıkladı.

Büyükorhan: Kamil Turhan

Gemlik: Refik Yılmaz

Gürsu: Mustafa Işık

Harmancık: Yılmaz Ataş

İnegöl: Alper Taban

İznik: Kağan Mehmet Usta

Karacabey: Ali Özkan

Keles: Ali Doğru

Kestel: Ferhat Erol

Mudanya: Gökhan Dinçer

Mustafakemalpaşa: Ahmet Beygirci (MHP)

Nilüfer: Celil Çolak

Orhaneli: Ali Osman Tayır

Orhangazi: Bekir Aydın

Osmangazi: Mustafa Dündar

Yenişehir: Davut Aydın (MHP)

Yıldırım: Oktay Yılmaz