Gündem Son depremler | İşte son dakika meydana gelen depremler

Son depremler | İşte son dakika meydana gelen depremler

28.09.2019 - 10:13 | Son Güncellenme:

İstanbul'da yaşanan şiddetli depremin ardından artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Peki, deprem uzmanları İstanbul'da yaşanan deprem ile ilgili neler söylüyor? İşte son dakika deprem haberleri ve yaşanan son depremler...

Son depremler | İşte son dakika meydana gelen depremler

İstanbul depreminin ardından artçılar devam ediyor. Tedirgin olan bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor. Peki, son dakika depremler nerelerde meydana geldi. İşte meydana gelen son depremler ve deprem yorumları...

Haberin Devamı

Marmara’nın tabanını karış karış inceleyen isimlerden Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, son depremle Marmara’daki riskin daha da arttığını belirtti.

Silivri açıklarında meydana gelen 4.6 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından merak edilenleri yanıtlayan Prof. Dr. Naci Görür şunları söyledi: “Depremin olduğu yer, Marmara depreminde kırılmasını beklediğimiz fay zonu içerisinde. Onun için 4.6’lık ve 5.8’lik deprem, bu zonu bir şekilde etkileyecektir. Sanıyorum şimdi risk daha da artmış olabilir. Yöneticilerimiz daha da dikkatli olmalı.

İlk kırılmasını beklediğimiz fay, orta çukurun doğusunda olan fay. Bu fay, Çekmece göllerinin olduğu bölgeye uzanıyor ve hattın uzunluğu yaklaşık 75 kilometre. Söz konusu fay hattı kırıldığında en az 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek.

Haberin Devamı

Geçen gün Silivri açıklarında yaşanan deprem bu fayın batı ucunda oldu. Daha önce bu fayın üzerinde hiçbir hareket belirtisi ve deprem olmadığı gibi, bu kol enerji biriktiriyordu. Bu kez deprem oldu. Bu nedenle endişeliyiz. Dikkate alınması gereken bir deprem söz konusu. Silivri açıklarında yaşanan deprem, kırılmasını beklediğimiz fay hattını belli ölçüde etkileyecektir. Biz geçmişte, Marmara’nın tabanına sabit bir gözlem istasyonu kuralım diye çok söyledik. Bunun için DPT ve TÜBİTAK’a projeler verdik, reddedildi. Halbuki AB destekliyordu. Sonuç olarak; Silivri açıklarındaki deprem konum ve büyüklük olarak rahatsız etti. Çok dikkatli olmalıyız.

İSTANBUL'DA BİR DEPREM DAHA

 

Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'da 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

 SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ

Son depremler | İşte son dakika meydana gelen depremler

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ