Gündem Son dakika: Dev operasyon! Arnavut Met böyle yakalandı...

Son dakika: Dev operasyon! Arnavut Met böyle yakalandı...

22.03.2018 - 11:44 | Son Güncellenme:

Balkan rotasını kullanan uluslararası bir uyuşturucu şebekesine düzenlenen operasyonda ele geçirilen 1 ton 100 kilo skunk türü uyuşturucu, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sergilendi. 250 polisin görev aldığı uyuşturucu operasyonunda, Arnavut uyruklu uyuşturucu baronu Met Kanani’nin de aralarında olduğu 4’ü Arnavutluk vatandaşı 11 kişi gözaltına alındı

Son dakika: Dev operasyon Arnavut Met böyle yakalandı...

İstanbul polisi tarafından düzenlenen operasyonla Bodrum'da bu hafta başında 6 adamıyla birlikte 1 ton 100 kilo uyuşturucuyla ele geçirilen '"Arnavut Met" lakaplı uluslararası uyuşturucu baronu Met Kanan'ın, uluslararası zehir sevkiyatının "Balkon rotası"nın başındaki isim olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz Kasım ayında Yunan polisinin takibine takılan Met Kanan'ın adamlarının Ege Denizi'nde çatışmaya girip kurtulamadığı operasyonda da Yunan polisine 1 ton 300 kilo uyuşturucu yakalattığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İEM Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutluk makamlarıyla yaptığı bilgi alışverişinde, Arnavutluk tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olarak aranan Met Kanan isimli uyuşturucu baronunun adamlarının bu ay başında uyuşturucu sevkiyatı için Türkiye'ye giriş yaptığını ve Muğla'da bulunduğunu tespit edince teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takiplerde izlenen şüphelilerin uyuşturucuyu Bodrum üzerinden ülkemize sokacağı ve Baron Met Kanan'ın da uyuşturucunun dağıtımını yapmak için Türkiye'ye giriş yapacağı belirlendi.

Arnavut makamlarıyla eş güdüm içerisinde sürdürülen çalışmalarda Met Kanan'ın bu hafta başında Bodrum'a gelmesiyle birlikte kendisi önce izlemeye alındı. Tekneyle getirilecek uyuşturucuyu bir tepeden izlerken polis ekiplerince fotoğraflanıp kameraya alınan "Arnavut Met" ve adamlarına çalışmaların ardından operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Milas'ta, su damacanası deposu görünümlü adrese uyuşturucunun getirilip depolandığını belirleyen İEM Narkotik timleri, geçtiğimiz Salı gecesi 02.30'da Muğla polisiyle ortaklaşa olarak belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda piyasa değeri 25 milyon lira tutarında 1 ton 100 kilo hibrit esrar olarak bilinen Skunk ele geçiren ekipler, Arnavut Met ve 6 adamını da eş zamanlı operasyonlarla yakalayıp gözaltına alındı.

İstanbul'a getirilerek sorguya alınan Baron Met Kanan ve adamalarına yönelik yapılan soruşturmada, Kanan ve adamlarına geçtiğimiz yıl 29 Kasım günü Yunan Polisi'nce operasyon düzenlendiği, Ege Denizi'nde içerisinde Kanın'ın adamlarının bulunduğu seyir halindeki tekneye düzenlenen operasyonda, Kanan'ın adamlarıyla Yunan Polisi arasında çatışma yaşandığı tespit edildi. Helikopter destekli düzenlenen operasyonda teknede bulunan Kanan adamları yakıtları bitince Yunan polisine teslim olmuş ve operasyonda da 1 ton 300 kilo uyuşturucu Yunan polisince ele geçirilmiş. Ancak Met Kanan yakalanamamıştı.

Yapılan soruşturmada, Baron Kanan'ın zehir ticaretinin güzergahlarından olan Balkan rotasının başındaki isim olduğu ve Afganistan, İran, Türkiye ve kuzey hattından gönderilen uyuşturucuyu, Avrupa'ya dağıttığı tespit edildi. Avrupa'ya eroin sevkiyatı yapan Kanan ve adamlarının Türkiye'ye Skunk, Arap ülkelerine ise uyuşturucu hap sevkiyatı yaptığı ve bu sevkiyatların Balkan rotası üzerinden yapıldığı tespit edildi. Baron Arnavut Met ve adamlarının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı