Gündem Son dakika... Doğan Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada önemli gelişme! Ölüm nedeni belli oldu

Son dakika... Doğan Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada önemli gelişme! Ölüm nedeni belli oldu

09.03.2021 - 14:22 | Son Güncellenme:

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada beklenen otopsi raporu dosyaya ulaştı.  Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporuna göre Cüceloğlu’nun kesin ölüm nedeni ‘aort damar yırtılması’ olarak belirlendi. Ölümün ‘doğal sebeplerle’ gerçekleştiğini belirleyen savcılığın dosyayı kapatması bekleniyor. Öte yandan incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde de şüpheli bir kişi ya da duruma rastlanılmadığı öğrenildi.

Son dakika... Doğan Cüceloğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada önemli gelişme Ölüm nedeni belli oldu

Damla GÜLER / İSTANBUL

Haberin Devamı

Ünlü psikolog ve yazar 83 yaşındaki Doğan Cüceloğlu 16 Şubat tarihinde evinde ölü bulunmuştu. Cüceloğlu’nun başındaki yaralardan yola çıkılarak düşerek öldüğü ihtimali üstünde durulmuştu.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ölüme ilişkin soruşturma başlatarak Cüceloğlu’nun eşi Yıldız Cüceloğlu ve yardımcılarının ifadelerine başvurmuştu. Olay günü Doğan Cüceloğlu’nun evde yalnız kaldığı yarım saatlik zaman aralığındaki güvenlik kamera görüntüleri de incelemeye alınmıştı.

Hem incelenen çevredeki güvenlik kamera görüntüleri hem de ölüm sebebinin kesin nedeni için Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen otopsi raporu soruşturma dosyasına ulaştı. Öğrenilen bilgiye göre incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli bir kişi ya da duruma rastlanılmadı. Görüntülerin aile bireylerinden alınan ifadelerle uygunluk gösterdiği belirlendi. Son olarak dosyaya ulaşan otopsi raporunda ise Doğan Cüceloğlu’nun ölüm nedeninin, “Aort damar yırtılması” olarak belirlendi. Savcılığın dosyayı önümüzdeki günlerde kapatması bekleniyor.