Gündem Son dakika! Ege Denizi'nde şiddetli deprem

Son dakika! Ege Denizi'nde şiddetli deprem

01.08.2021 - 07:39 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre; Ege Denizi'nde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan bir açıklama gelirken, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtildi.

Son dakika Ege Denizinde şiddetli deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre Muğla'nın  Datça ilçesi açıklarında dün saat 22.57'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 02.25'te 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Bu depremin ardından en küçüğü 1.4, en büyüğü ise 3.6 olan 25 artçı deprem meydana gelirken, saat 07.31'de 5.5 büyüklüğündeki bir deprem daha oldu. 10.86 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Datça ve kırsal mahalleri Yazıköy, Cumalı, Yakaköy, Sındı ve Mesudiye'de hafif şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Haberin Devamı

PEŞ PEŞE DEPREMLER

Ege Denizi'nin Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,2 ve 3,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, 4,2 büyüklüğündeki sarsıntı saat 08.12'de ve 7,26 kilometre derinlikte, 3,7 büyüklüğündeki deprem ise 08.15'te ve 7,13 kilometre derinlikte yaşandı.

İki depremin merkez üssünün Datça'ya uzaklığı 46,07 ve 47,23 kilometre olarak ölçüldü.

Son dakika Ege Denizinde şiddetli deprem

"OLUMSUZ BİR İHBAR YOK"

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "Datça açıklarında 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmistir. An itibariyle olumsuz bir ihbarın olmadığı bilgisi alınmıştır" dedi.

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Saat 07.31'de Muğla - Datça açıklarında 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbarın olmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun" ifadelerini kaydetti.

Haberin Devamı

Son dakika Ege Denizinde şiddetli deprem

PROF. DR: ŞÜKRÜ ERSOY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI:

Bölgedeki en kritik faylardan birisidir. Kara bölgesinde böyle bir deprem olmaz. Bu bölgede tarihte 8 büyüklüğünde bile depremler olmuştur. Bölgeyi iyi bildiğimiz için, deprem potansiyeli her zaman var. İklimlerle deprem arasında bir bağlantı kurulamıyor. Yani depremlerin sıcaklarla alakalı olması mümkün değil. Kışın da büyük depremler oluyor. Biz bir deprem ülkesiyiz. Özellikle bu bölge kritik bir bölge. Bu noktada depremlerin olması mümkündür. Ama yarın büyük bir deprem bekleniyor manasına gelmez bu.  

BÖLGE GECEDEN BERİ SALLANIYOR

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 02.25'e, Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Datça'nın 43,63 kilometre açığındaki depremin derinliği, 5,59 kilometre olarak belirlendi. Deprem nedeniyle herhangi olumsuzluk bildirilmedi.

SARSINTILAR SÜRÜYOR

Ege Denizi’nin Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 4,2 ve 3,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, "Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 11.37'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.