Gündem Son dakika: Eğitime kar engeli! 1 gün süreyle ara verildi

Son dakika: Eğitime kar engeli! 1 gün süreyle ara verildi

12.01.2022 - 19:09 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Tunceli’de etkili olan kar sebebiyle Pülümür, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi. Kentte engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Öte yandan Ağrı, Bayburt, Konya, Ordu'da da kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Son dakika: Eğitime kar engeli 1 gün süreyle ara verildi

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür,Ovacık ve Nazımiye İlçelerimizde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Hozat ilçemizde ise taşımalı eğitimle okula gelen öğrencilerimiz için eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

AĞRI

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "Etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla, Eleşkirt ilçemizde, köy okullarımızda ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için 13 Ocak 2022 Perşembe gününü kapsayacak şekilde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Eleşkirt ilçemizde, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz de 13 Ocak 2022 Perşembe gününü kapsayacak şekilde 1 gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi.

KONYA

Konya’da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ahırlı, Derebucak, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yunak ilçelerinde eğitime 13 Ocak Perşembe günü itibariyle 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ahırlı, Derebucak, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Yunak ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 13 Ocak 2022 Perşembe günü ilk, orta, lise tüm okullarda yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurullarınca 1 gün ara verilmiştir. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapacaktır" denildi.
Ayrıca İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Meram ilçesinin bazı mahallelerinde kar yağışı, buzlanma ve uzun süreli elektrik kesintisinden dolayı mağduriyet sebebiyle 13 Ocak 2022 Perşembe günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği, uzaktan eğitim yapılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

ISPARTA YALVAÇ'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME 'KAR' ENGELİ

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kocagöncü, dün gece başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Kaymakam Haluk Şimşek'in onayıyla ilçe merkezi, köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Uzaktan eğitimin süreceğini belirten Kocagöncü, taşımalı eğitimin yoğun olduğu ilçede herhangi üzücü bir olay yaşanmaması için yüz yüze eğitime ara verildiğini söyledi.

ORDU'DA 3 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'nun yüksek kesimli ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Korgan, Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde eğitime bugün (13 Ocak) bir gün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Akkuş, Korgan ve Mesudiye ilçelerimizde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Engeli olan ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

BAYBURT

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde yoğun kar yağışı kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık ulaşım ve benzeri olumsuz etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz il ve ilçelerin tamamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 13 Ocak 2022 perşembe günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir.

Ayrıca engelli ve hamile kamu personelleri de belirtilen günde idari izinli sayılacaktır.” denildi.

ARDAHAN

Ardahan'da dün gece başlayan kar yağışı ve tipi, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Belediye ve Karayolları ekipleri, yolların kapanmaması için çalışma başlattı. Yetkililer, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı kentte; vatandaşlar evlerinin, esnaf ise iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Yoğun kar nedeniyle Damal ve Hanak ilçelerinde okullar tatil edildi. Çıldır'a bağlı Kurtkale köyünde de eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

KAR DİĞER İLLERDE DE ETKİLİ OLUYOR

Kar yağışı, Ardahan'ın yanı sıra Ağrı, Erzurum, Erzincan, Kars ve Muş'ta da etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Ağrı'nın Eleşkirt’ten sonra Tutak ilçesinde de okullarda eğitime ara verildi.

Kars'ta ise kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, sabah saatlerinden itibaren biriken karları temizlemek için yoğun mücadele ediyor.

Kar kalınlığı Ağrı'da 30, Ardahan'da 20, Muş'ta 18, Kars'ta 10, Erzincan ve Erzurum'da ise 5 santimetre olarak ölçüldü.

5 İLDE 343 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle Ardahan'da 39, Ağrı'da 163, Erzincan'a 35, Kars'ta 51, Muş'ta ise 55 köyün yolu ulaşıma kapandı. Bu kentlerde İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.