Gündem Elazığ'da maden ocağında göçük!

Elazığ'da maden ocağında göçük!

26.02.2024 - 10:41 | Son Güncellenme:

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçi çalışmaların ardından kurtarıldı.

Elazığda maden ocağında göçük

Elazığ'ın Palu ilçesinde krom maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçi kurtarıldı.

Haberin Devamı

İlçenin Kayaönü köyü mevkiinde özel bir krom madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarılmış; 1 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor." denildi.

İŞÇİLER KURTARILDI

Göçükle ilgili son açıklama, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada maden ocağında meydana gelen göçükten 4 madencinin etkilendiği belirtildi. Açıklamada göçük altından 3 işçinin kurtarıldığı, bir işçinin de kendi imkanlarıyla çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı
1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13

KURTARILAN İŞÇİLERDEN 1'İ MADEN SAHİBİNİN OĞLU

Elazığ'ın Palu ilçesi Kayaönü köyü yakınında Bedri Aydın'a ait krom madeninde meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi Yunus Yaral'ı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaral ile sesli irtibat sağlandığı, 24 kişilik ekibin çalışma yürüttüğü öğrenildi. Kendi imkanları ile çıkan 1 işçinin ayakta tedavi edildiği, yaralı çıkarılan Ahmet Çelik ile Zülfü Aydın'ın ise Elazığ'a sevk edildiği bildirildi. Zülfü Aydın'ın, ocağın sahibi Bedri Aydın'ın oğlu olduğu öğrenildi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ'ın Palu ilçesindeki krom madeninde meydana gelen göçük kazası ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Elazığ’ın Palu ilçesindeki krom madeninde meydana gelen göçükten etkilenen maden işçilerimize ve kıymetli ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Göçükten çıkarılan maden işçilerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, Allah’tan şifalar diliyorum. Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı başmüfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KROM MADENLERİNDE İŞÇİ ÖLÜMLERİ

Haberin Devamı

Aynı köyde 2021 ile 2023 tarihlerinde de işçi ölümleri yaşandı. 2021'de krom çıkarılan özel bir maden ocağında çalışan kuzenler Salih Yıldırım (29) ile Adem Yıldız (30), asansör olarak kullanılan vagondaki demirin kopması sonucu 25 metreden düşerek hayatını kaybetti. 2023'te yine farklı bir krom madeninde yaşanan patlama sonucu göçük altında kalan 2 işçiden Remzi Tahtacı yaşamını yitirdi.