Gündem Son dakika... Kuşadası, Adana ve Erzurum’da peş peşe depremler!

Son dakika... Kuşadası, Adana ve Erzurum’da peş peşe depremler!

11.06.2023 - 10:46 | Son Güncellenme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzurum'un Aziziye ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Öte yandan bu sabah Kuşadası Körfezi'nde 4.2, dakikalar sonra ise Adana'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

​Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; merkez üssü Aziziye ilçesi olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Saat 10.41'de gerçekleşen deprem, 7.04 kilometre derinlikte meydana geldi. Hafif şekilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Haberin Devamı

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı.

Son dakika... Kuşadası, Adana ve Erzurum’da peş peşe depremler

KUŞADASI DEPREM

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre deprem Ege Denizinde Kuşadası Körfezine 9.89 kilometre mesafede, 4.2 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin saati 07:42 olarak kaydedilirken derinliği ise 7.52 kilometre olarak ölçüldü.

ADANA’DA 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre deprem Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4.0 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin saati 07.47 olarak kaydedilirken derinliği ise 4.85 kilometre olarak ölçüldü.

KUŞADASI DEPREMİNE İLİŞKİN NACİ GÖRÜR’DEN İLK AÇIKLAMA

Depremin ardından uzman isim Prof. Dr. Görür, “Kuşadası Körfezi’nde 4,3 deprem oldu. Sisam Depremi de (İzmir D.) burada olmuştu. Depremin yeri Kuşadası’ndaki Soğucak’ın kuzeyindeki fayın deniz içerisindeki devamında görülüyor. Yine de geniş anlamda Sisam Fay Zonu’nda oluştu diyebilirsiniz. Sevgiyle" ifadelerine yer verdi.