Gündem Son dakika haberi: İstanbul'da kar yağışı trafiği felç etti

Son dakika haberi: İstanbul'da kar yağışı trafiği felç etti

17.02.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul'da cumartesi akşamı başlayan kar yağışı, bazı bölgelerde zaman zaman etkisini artırarak devam ediyor. Sürücüler yollarda ilerlemekte, zorlu anlar yaşadı. Kar yağışının yanı sıra birçok noktada pus da etkili oldu. Trafik bazı bölgelerde tıkandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu Kavacık Mevkii Edirne istikametinde trafik yoğunluğu oluştu. Karla kaplanan yolda araç sürücüleri ilerlemekte zorluk çekti. Haliç Köprüsü'nde trafik durma noktasına gelirken, Avrasya Tüneli'nin Yenikapı çıkışında trafik durdu. Tuzlama araçları bölgeye gelerek çalışma yaptı. Kar yağışı Kavacık ve çevresinde etkisini arttırarak sürüyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü. Sarıyer'de Büyükdere Caddesi ise karla kaplandı, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Öte yandan İBB Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre, trafik sabah saatlerinde yüzde 71'e ulaştı.

İstanbul'da kar yağışı, bazı bölgelerde etkisini sürdürüyor. Kentte birkaç gündür görülen kar yağışı, Anadolu Yakası'nda Kadıköy, Maltepe, Kartal, Üsküdar, Sancaktepe ve Sultanbeyli'de etkili şekilde devam ediyor. Bazı bölgelerde ise yağış tipi şeklinde görülüyor.

Haberin Devamı

Avrupa Yakası'nda Beşiktaş, Beyoğlu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçeleri olmak üzere birçok bölgede kar yağışı aralıklı sürüyor.

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

GÖRÜŞ MESAFESİ 10 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Yoğun kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu Kavacık Mevkii Edirne istikametinde trafik yoğunluğu oluştu. Karla kaplanan yolda araç sürücüleri ilerlemekte zorluk çekti. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Tuzlama araçları bölgeye gelerek çalışma yaptı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.  

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

Yoğun kar yağışı nedeniyle Haliç Köprüsü'nde trafik durma noktasına gelirken, Avrasya Tüneli'nin Yenikapı çıkışında trafik durdu. Bazı araç sürücüleri, araçlarını yol kenarına park ederek yağışın durmasını bekledi. Buzlanma nedeniyle araçların yolda kalması da trafikte sıkışıklığa neden oldu.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

Bakırköy'de ve Esenyurt'ta karla kaplanan ve görüş mesafesi azalan sokaklarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı sürücüler karla kaplanan park halindeki araçlarını temizlerken, çocuklar da sokak aralarında arkadaşları ve aileleriyle kar topu oynadı. Anadolu Yakası'nda zaman zaman etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ulaşımda zorlandı.

Üsküdar'ın sahil kesiminde yağış etkisini artırarak devam ederken, bazı bölgelerde don olayı meydana geldi. Ara sokaklarda araçlar ilerlemekte zorlandı. Üsküdar-Beşiktaş arasındaki motor seferleri bir süre yapılamadı. Metro İstanbul, T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nda geçici bir süre için seferlerin yapılamadığını duyurdu.

 

KAĞITHANE'DE KAR BASTIRDI, ARAÇLAR YOLDA KALDI

Sabah  saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Kağıthane'de sabah işe gitmek isteyenler araçları ile yolda kaldı. 

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

Kağıthane'de karla kaplanan yollar nedeniyle işe gitmek için yola çıkan birçok kişi araçlarıyla yolda kaldı. Bazıları patinaj çekerek gitmeye çalıştı.

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

Kar yağışı etkili olduğu bazı bölgelerde görüş mesafesini olumsuz etkiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediye ekiplerince yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışması yapılıyor. 

Haberin Devamı

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları dolayısıyla saat 07.45 Kabataş-Kadıköy-Bursa, 08.30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy seferleri yapılamayacak.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

İBB'nin trafik durumu haritasına göre İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 09.34 itibarıyle yüzde 71'i buldu.

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

TAKSİM ADETA BEYAZA BOYANDI

İstanbul'un simgesi Taksim Meydanı'nda da etkili olan kar yağışının ardından Taksim adeta beyaza büründü. 

Son dakika haberi: İstanbulda kar yağışı trafiği felç etti

KARLA MÜCADELE ARAÇLARI HAZIR BEKLEDİ

Verilen kar alarmının ardından İstanbul'un ana arterlerinde ve işlek caddelerinde bulunan karla mücadele araçları da her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazır bekledi. 

AKŞAMA KADAR ARALIKLI KAR BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi'nin doğusunda akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede çok bulutlu hava hakim olacak.

Bölgenin doğusunda akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağması bekleniyor. Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yer yer yoğun kar beklenirken rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli esecek.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bölgede kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve zirai don beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor. 

Yazarlar