Gündem Son dakika haberi... Feribot seferlerine fırtına engeli!

Son dakika haberi... Feribot seferlerine fırtına engeli!

25.01.2021 - 10:04 | Son Güncellenme:

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Gelibolu-Lapseki feribot seferleri ile BUDO seferleri iptal edildi. Rüzgarın şiddetini azaltmasıyla birlikte seferlerin yeniden yapılması planlanıyor.

Son dakika haberi... Feribot seferlerine fırtına engeli

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., Kuzey Ege'de meydana gelebilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli- Bozcaada hattındaki bazı feribot seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan, şiddetli lodos nedeniyle Gelibolu- Lapseki feribot seferleri de geçici süreyle askıya alındı. Konuya ilişkin Gestaş A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada; “Bugün Gelibolu-Lapseki hattında, olumsuz hava koşullarından dolayı geçici süreyle seferler iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Rüzgarın şiddetini azaltmasıyla birlikte seferlerin yeniden yapılması planlanıyor. Ayrıca, Çanakkale- Eceabat ile Çanakkale- Kilitbahir feribot seferleri saatine uygun bir şekilde devam ediyor.

BUDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

BUDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 07.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) -  Bursa (Mudanya), 09.30'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci),  09.30'daki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00'daki Armutlu (İhlas) -  İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 11.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa  (Mudanya) seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği  belirtildi.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA GEMİ TEKİRDAĞ KIYILARINA DEMİRLEDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Marmara Denizi’nde etkili olan lodos, deniz ulaşımında da aksamalara neden oluyor. Marmara Denizi’nde, hızı zaman zaman 75 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı çok sayıda şilep ve tanker, rotaları Tekirdağ sahillerine çevirerek demirlendi. Fırtına, balıkçıları da olumsuz etkilemeye devam ederken, çok sayıda balıkçı teknesi de denize açılamadı.

Sahile vuran dalgalar nedeniyle sahil kenarı kum ve midye kabuklarıyla doldu. Ayrıca dalgaların etkisi ile sahil kesiminde yer yer su birikintileri oluştu.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Kuzey Ege’de yarın (Pazartesi) Güney Ege ve Marmara’da güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-74 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra Ege’de, gece Marmara’da etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor” denildi.

DEV DALGALAR KÜÇÜKKUYU SAHİLİNİ DÖVDÜ

Haberin Devamı

Çanakkale’de etkili olan lodos fırtınası, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi sahillerini adeta dövdü. Rıhtıma vuran dalgalar, yazlık evlere kadar ulaştı. Ortaya ilginç görüntüler çıktı. Küçükkuyu sahilinde rıhtıma vuran dalgaların boyu zaman zaman 2 katlı evlerin boyuna ulaştı. Dalgaların etkisiyle, Çanakkale-İzmir karayolunun Küçükkuyu beldesinden geçen sahile sıfır noktasındaki karayolunda su birikintileri oluşturdu.