Gündem Son dakika... İdlib'den acı haber! Bir asker şehit oldu

Son dakika... İdlib'den acı haber! Bir asker şehit oldu

22.02.2020 - 16:55 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre, İdlib'de rejim güçleri tarafından atılan bomba sonucu Tank Sözleşmeli Er Mecit Demir, şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de saldırı sonrası 21 rejim hedefinin ateş altına alınarak tahrip edildiğini bildirdi.

Son dakika... İdlibden acı haber Bir asker şehit oldu

Suriye'nin İdlib kentinde, Esad rejimi tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan tankçı sözleşmeli er Mecit Demir'in (25) acı haberi Gaziantep'teki ailesine ulaştı. İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Esad rejimi unsurları tarafından bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda şehit düşen tankçı sözleşmeli er Mecit Demir’in acı haberi, Gaziantep'teki Yeni Mahallesi'nde yaşayan anne Nisa Karataş’a, askeri yetkililer ve sağlık ekiplerince verildi. Haberi alan aile yakınları ve komşular eve taziye ziyaretinde bulundu. 

Haberin Devamı

Bekar olduğu öğrenilen ve 11 kardeşi olan Şehit Mecit Demir’in cenazesinin, Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA:  21 REJİM HEDEFİ TAHRİP EDİLDİ

MSB'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan TSK unsurlarına rejim tarafından yapılan tank atışları sonucunda bir askerin yaralandığı ve hastaneye sevk edildiği sırada şehit olduğu belirtildi.

 "Şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamıştır, bundan sonra da bırakılmayacaktır." ifadesine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 "Hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Alçak saldırı sonrası bölgede tespit edilen 21 rejim hedefi derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır."

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de şehit olan  tankçı sözleşmeli er Mecit Demir için başsağlığı mesajı yayımladı.


Son dakika... İdlibden acı haber Bir asker şehit oldu


Haberin Devamı

GAZİANTEP VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından atılan bomba sonucu hemşehrimiz Tankçı Sözleşmeli Er Mecit Demir şehit olmuştur. Șehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Son dakika... İdlibden acı haber Bir asker şehit oldu