Gündem Son dakika: İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü! 4 asker şehit oldu

Son dakika: İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü! 4 asker şehit oldu

11.02.2019 - 19:03 | Son Güncellenme:

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 4 askerin şehit olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çekmeköy'de düşen helikopterde şehit olan pilotlar için taziye mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı mesajda 'İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında dört askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kayıplarımızın acısını milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum.' ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Silah arkadaşlarımız, 11 Şubat 2019'da şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim' mesajını yayımladı.

Son dakika: İstanbul Çekmeköyde askeri helikopter düştü 4 asker şehit oldu

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu, sivil yaralının bulunmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

BAKAN AKAR'DAN MESAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter adresinden, Çekmeköy'de düşen helikopterde şehit olan 4 asker için baş sağlığı mesajı yayımladı.

Şehitlerin isimleri ve resimlerinin de bulunduğu mesaj şöyle:

"Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük... Vatan size minnettardır. Silah arkadaşlarımız 11 Şubat 2019'da şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim"

Son dakika: İstanbul Çekmeköyde askeri helikopter düştü 4 asker şehit oldu

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı. Altun yaptığı açıklamada "İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi’nde bulunan bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Olay esnasında helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit olduğu aktarılan açıklamada, soruşturma kapsamında görevlendirilen bir cumhuriyet başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yürüttüğü bilgisi verildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği hususları, kamuoyuna ve tüm basın yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur."

BİNALİ YILDIRIM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterde dört askerin şehit olması sebebiyle, taziye mesajı yayımladı. Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "İstanbul, Çekmeköy'de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde dört askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah'tan rahmet, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİSİ: 4 ASKER ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çekmeköy'de düşen askeri helikoptere ilişkin, "4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun." dedi.

Yerlikaya, askeri helikopterin Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonrası olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopterin düştüğünü hatırlatarak, "Şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz hemen şu ardımızda görünen site içerisine maalesef düşmüştür." diye konuştu.

Haberin Devamı

Olay yerine 2 dakika içerisinde itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

"4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız adli tahkikata başlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz idari tahkikatla alakalı, kaza kırımla ilgili, teknik raporla ilgili çalışmalara başlamıştır."

Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tekrar başsağlığı dileyerek, kazada başka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi.

Enkazda soğutma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yerlikaya, kazanın sebebinin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

İncelemeler sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Vali Yerlikaya'ya eşlik etti.

Kazanın gerçekleştiği alanda jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı askeri yetkililerin helikopterin enkazında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Sitenin etrafı emniyet şeridiyle kapatılırken, vatandaşların alandan uzaklaşması için sık sık anons yapılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı: Helikopter kazasıyla ilgili Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı görevlendirdi

MİLLİ Savunma Bakanlığı, helikopter kazasıyla ilgili inceleme için Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı görevlendirdi.

İstanbul Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu askeri helikopterin düşmesi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan aç ıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbulda dört kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili inceleme için Millî Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilmiştir. Kapsamlı incelemeyi müteakip sonuç kamuoyu ile paylaşılacaktır."

KKTC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanlığı, İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Başbakanlığın sosyal medya hesabından yayımlanan taziye mesajında, "İstanbul Çekmeköy’de helikopter düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay da elim kaza sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletinin acılarını paylaşır, bir daha böyle acı olaylar yaşatmamasını Cenabıhak’tan niyaz ederim." ifadesini kullandı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı getirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Havacılık Havaalanı'ndan havalanan helikopterin Sultangazi Caddesi'ndeki Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğu olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Basın Kanunu'nun 3/2. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği de Başsavcılığın talebini kabul ederek, soruşturma tamamlanıncaya kadar olay ve soruşturma dosyası hakkında yazılı, görsel medya ile internet ortamında her türlü haber, röportaj ve benzeri yayınlara yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Hakimlik, gereğinin yerine getirilebilmesi için yayın yasağı kararının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgili kurumlara tebliğ edilmesine hükmetti.

Son dakika: İstanbul Çekmeköyde askeri helikopter düştü 4 asker şehit oldu

DÜŞEN HELİKOPTER 34 DAKİKA HAVADA KALMIŞ

Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." dedi.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Çekmeköy’de helikopter kazasında şehit olan 4 askerin isimleri belli oldu. Savcılık, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 11 Ocak günü saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi’nde bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi. Olayda helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında görevlendirilen bir cumhuriyet başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığa bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı belirtildi.

Açıklamada, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği kaydedilerek, “Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği hususları kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Son dakika: İstanbul Çekmeköyde askeri helikopter düştü 4 asker şehit oldu

Kanal D İstihbarat Şefi Emrullah Erdinç'in olay yerinde aldığı bilgiye göre, emniyette yer alan ilk kayıtlara göre, askeri helikopterin irtifa kaybettiği, kademeli olarak alçaldığı, kendisine uygun bir alan aradığını, askeri lojmanların olduğu kısımda inmeye hazırken dengesini kaybederek yere doğru çakıldığı bilgisi geldi. Yaralıların çevredeki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI: ÇOCUK PARKINA DÜŞTÜ

CNN TÜRK'e bağlanan görgü tanığı Seçil Baydaş, "Olay anında dışarıdaydım, eşim evdeydi. Sitenin çocuk parkına düşmüş. Şu anda bizim edindiğimiz bilgilere göre, site sakinlerine hiçbir şey olmamış. Endişeli, korkulu ve üzüntülüyüz. Burası kargaşa halinde. Dışarıdan anlamak çok zor durumu. 434 hanelik, 35 - 40 dönümlük araziye kurulmuş bir site. Yuvarlak bir bölgedir. Kış olması nedeniyle şu ana kadar öğrendiğimiz bilgilerde çocuğumuz yok gözüküyor" dedi.

CNN TÜRK yayınına bağlanan bir başka görgü tanığı ise "Helikopterin sağ pervanesi havadayken kırıldı, sonrasında da düştü" diye konuştu.

İstanbul Çekmeköy Aydınlar Mahallesi muhtarı yaptığı açıklamada, askeri helikopterin boş alana düştüğünü ifade etti.

Son dakika: İstanbul Çekmeköyde askeri helikopter düştü 4 asker şehit oldu

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı.

Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.