Gündem Son dakika... İstanbul merkezli 7 ilde El Kaide'ye büyük operasyon!

Son dakika... İstanbul merkezli 7 ilde El Kaide'ye büyük operasyon!

17.12.2019 - 13:37 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 7 ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye'de bulunan 44 teröristinin 25'i yakalanıp gözaltına alındı. 19 terör örgütü üyesi ise aranıyor. Operasyon devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince İstanbul merkez olmak üzere 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütü El Kaide'nin Huraseddin Tugayları içerisinde yer alan 44 şahıstan 25'i yakalanarak gözaltına alındı.

Son dakika... İstanbul merkezli 7 ilde El Kaideye büyük operasyon

Terör örgütü El Kaide'nin yapılanmasının deşifre edilip eylemlerinin önlenmesine yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde soruşturma yürüttü.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM ekipleri yaptıkları çalışmada, örgütün merkez yönetimine bağlı olarak Suriye' deki çatışma bölgelerinde Huraseddin Tugayları içerisinde savaşıp yurda giriş yapan 44 örgüt mensubu belirlendi.

Örgütün deşifre edilen İstanbul emirliği yapısından alınan edinilen bilgiler ışığında tespit edilen 44 örgüt mensubunun yakalanması için harekete geçen TEM anti-terör timleri dün gece İstanbul da 37 ilçede yurt genelinde ise 7 ilde operasyonlar düzenledi.

Gece saat 01.00'de eş zamanlı başlayıp hala devam eden operasyonlarda kimlikleri belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 25 örgüt mensubu İstanbul merkez olmak üzere, Ankara, Kocaeli, Trabzon, Adıyaman , Adana ve Konya illerinde bulunan adreslerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yüklü miktarda dijital veri ve malzemenin yanı sıra, tüfek ve tabanca ile ele geçirilen ve İstanbul TEM Şube ye götürülmek üzere gözaltına alındıkları illerden yola çıkarılan 6 örgüt mensbuyla İstanbul'da gözaltına alınan 19 örgüt mensubundan yüklü miktarda döviz ve TL paranın da ele geçirildi.

İstanbul TEM ve İstihbarat ekiplerinin örgütün yapısının çökertilip, eylem ve saldırılarının önlenmesinin yanısıra haklarında gözaltı kararı çıkarılan firari mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışması devam ediyor.