Gündem Son dakika... İstanbul'da operasyon! Öğretim üyeleri gözaltında

Son dakika... İstanbul'da operasyon! Öğretim üyeleri gözaltında

16.11.2018 - 08:45 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 6 yıl önce yaşanan Gezi Parkı olayları soruşturması kapsamında, olayları organize edip finansal destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında 2 dekanın da bulunduğu 12 akademisyen gözaltına alındı.

Son dakika... İstanbulda operasyon Öğretim üyeleri gözaltında

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Araştırma Bürosu'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında olayların çıkması, yönlendirilmesi ve finansal destek sağlanması aşamasında yer aldıkları belirlenen 20 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube ekipleri bu sabah 05.00 sıralarında üniversitelerde görevli 20 akademisyenin gözaltına alınması için eş zamanlı baskınlar yaptı.

Yapılan baskınlarda başkanı ve kurucusu Osman Kavala'nın olduğu Açık Toplum Vakfı'yla Anadolu Kültür A.Ş. üyesi 12 akademisyen yakalanıp gözaltına alındı.

Adreslerinde arama yapılarak dijital malzemelerine el konan akademisyenler arasında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Fakültesi Dekanı ile Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanının da aralarında bulunduğu 12 akademisyen Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sorguya alınırken, adreslerinde bulunamayan 8 akademisyenin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı