Son dakika öğretim üyeleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öğretim üyeleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öğretim üyeleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.010 öğretim üyeleri haberi bulunmuştur.
Özel sektör, süper bilgisayarlarla hız ve verimliliğini artıracakTürk özel sektörü de robotikten savunma sanayisine, siber güvenlikten nanoteknolojiye kadar pek çok stratejik alanda ücretsiz kullanılabilen süper bilgisayar sayesinde zamandan ve maliyetten tasarruf ederek projelerini hızla tamamlayabiliyor.
Akademisyenler yeşil pasaportta eşitlik istiyor! 'Bilimsel toplantılara katılamıyorlar'Devlet üniversitesindeki akademisyenler, kadro derecesine bağlı olarak 10 yılda yeşil pasaport alabiliyor. Vakıf üniversitesinde ise bu süre 15 yıla çıkıyor, her akademisyene de yeşil pasaport verilmiyor. Bu da uluslararası bilimsel etkinliklere akademisyenlerin katılımını engelliyor.
Bir güç grubu da akademi dünyasında: Atıf ve makale kardeşliği... ‘Çeteleşme boyutunda’Sanat dünyasında olduğu gibi üniversitelerde de güç grupları tartışılıyor. Kendi yakınlarını işe aldıranlar, editör olduğu dergilerde arkadaşlarına öncelik tanıyanlar… Tehditle öğrencisinin yayınına ismini yazdıranlar da var. ‘Çeteleşme boyutunda’ diyen Prof. Şenol Kantarcı, doktora öğrencisinin makalesine kendi makalesiymiş gibi ‘çöken’lerin de olduğunu söylüyor.
Kapısı mühürlü depoda saklanıyordu! Zengin miras ortaya çıktıTıp literatürüne katkı sağlayan el yazması eserler, tıp alanında kullanılan aletler ile dönemin önde gelen hekimlerinin resim ve büstlerine kadar birçok eserin yer aldığı Türk tıp tarihine ışık tutan koleksiyon, İstanbul Üniversitesi (İÜ) tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor.
Tekirdağ ve İzmit Körfezi'nde tespit edildi! Marmara'da korkulan oldu:Marmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi..
Beşinci Teknoloji ve Etki Merkezi Kocaeli Üniversitesi’nde hizmete girdiTeknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
IAB Connect’te influencer pazarlamasının gücü konuşulduİnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından düzenlenen “IAB Connect: Influencer Pazarlaması” etkinliğinde etkileyici pazarlama faaliyetlerinin yükselen gücüne odaklanıldı. Boğaziçi Üniversitesi Social Media Lab işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, stratejiler ve fırsatlar kapsamlı bir şekilde ele alındı.
Eşitlikçi eylemler ilham olacakKadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı çalışmalarını sürdüren Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) başlattığı #IşıkTut kampanyası devam ediyor.
Batı’nın Anadolu’daki unutulmuş kökleriOndokuz Mayıs Üniversitesi tarafından 16 Ekim’de “Batı Uygarlığına Anadolu’dan Süren Kök” isimli konferans düzenlendi.
MEF FADA 10. Yıl SergisiMEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi MEF FADA’nın 10. yılına özel düzenlenen sergi ve etkinlik dizisi 1 Aralık’a kadar Yedikule Gazhanesi Hangar’da gerçekleşecek.
Gençler için teknoloji merkeziİzmir Atatürk Lisesi (İAL) Mezunları Derneği’nin Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurulan Bilgisayar Laboratuvarı, öğrencilerin hizmetine sunuldu.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya'ya gidiyorTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mevkidaşı Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun daveti üzerine yarın Rusya'ya gidecek. Federasyon Konseyi Genel Kurulu'na hitap edecek Kurtulmuş'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de görüşmesi bekleniyor.
Vatandaşlar devletin hafızasında en çok "köklerini" araştırdıCumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının çevrim içi belge tarama sistemini yılın ilk yarısında ziyaret eden 386 bin kişi, 5 milyon 626 bin belgeyi inceledi, 335 binden fazla belgenin görüntüsünü satın aldı. En çok Romanya ve Bulgaristan'dan gelen Türkler konusundaki belgeler merak edildi.
Yol gösterici uygulamalarÜniversite tercihlerinde adayların programların taban puanları ve başarı sıralarının yanı sıra burs, yurt olanakları, Ar-Ge faaliyetleri, memnuniyet durumu, mezunların mesleki sınavlardaki performansları gibi pek çok kriteri incelemesinde yarar var. Bu konuda adaylara kaynak olacak uygulamaları derledik.
Rektörlerden adaylara önerilerBinlerce öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin rektörlerinden adaylara öneriler: Üniversitenin kampüsü, yabancı dil olanakları, yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları, yurt ve burs olanakları, sosyal etkinlikleri, kariyer hizmetleri gibi tüm kriterleri inceleyin; kendinizi iyi tanıyın, ilgi duyduğunuz alanları belirleyin ve ileride yapmak istediğiniz meslekten emin olun; yapay zekâ başta olmak üzere teknolojideki gelişmeleri takip edin!
Maaş gibi burslarBarınma, yemek, ulaşım, bilgisayar gibi desteklerin yanı sıra öğrencilerine tek seferlik 100 bin TL veren üniversiteler de var, aylık 17 bin TL burs sağlayan da. Doğru tercih yaparak mezun olmadan maaş gibi burslar alabilirsiniz.
Öğretim Üyeleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.