Gündem İYİ Parti'de bir istifa daha! Şimdi de Ece Güner bıraktı

İYİ Parti'de bir istifa daha! Şimdi de Ece Güner bıraktı

14.12.2023 - 15:22 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'de 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girme kararının ardından sular durulmazken Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner partiden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'de 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girme kararının ardından önemli gelişmeler yaşanıyor. İYİ Parti'de istifa haberleri peş peşe gelirken partiden son ayrılan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın eşi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner oldu.

Haberin Devamı

Güner, İYİ Parti'den istifa ettiğini sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla duyurdu.

İYİ Parti'nin 4 Aralık'taki GİK toplantısından çıkan yerel seçimlere 'Hür ve müstakil girme' kararını doğru bulmadığını belirten Güner, "Bildiğiniz gibi en azından İstanbul ve Ankara'da iş birliği için mücadele ettim ve GİK toplantısında bu yönde güçlü şekilde söz almış, cesaretle mücadele etmiş az sayıda kişiden biriyim. Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek, yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir. Yıllardır tek adam sistemine karşı mücadele ediyorum. Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN GÖREVDEN ALMALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Haberin Devamı

İYİ Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu'dan da görevden almalarla ilgili açıklama geldi. Zorlu, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in takdirleri doğrultusunda Partimiz Başkanlık Divanında bazı değişikler gerçekleştirilmiştir. Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâletten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir. Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diler; partimizin hedefine emin adımlarla ilerleme kararlılığını bir kez daha vurgulamak isteriz." dedi.

İBRAHİM ÖZKAN DA İSTİFA ETMİŞTİ

Meral Akşener'in isteğiyle İBB Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan görevinden istifa etmişti. Fakat yeni yapılan oylamada Özkan yeniden Grup Başkanlığına seçildi. Bu oylamanın ardından İYİ Parti'de kriz patlak verdi. Özkan'ı seçenler disipline sevk edilirken, İYİ Partili Metin Koca, İmamoğlu'na tepki gösterdi. Koca, "CHP eş genel başkanı, İBB Meclis üyeleri üzerinden operasyon çekiyor. Operasyonun büyüğü 31 Mart'ta olacak. Eş başkan seni başkan seçtirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İBB Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener'in isteğiyle görevden istifa etmişti. Yeni Başkanvekili oylamasında Özkan yeniden başkan seçildi. Özkan'ı seçenler disipline sevk edildi. Bu olayın ardından geceden bu yana İYİ Parti'de İstanbul krizi var. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür, son gelişmeleri aktardı:

İYİ Parti'de şimdi iki kanat oluştu denebilir. Birinci Merkez tarafı var. Merkez kararının sonuna kadar arkasında. Bir de bunun İYİ Parti ve İBB Meclis'indeki İYİ Parti üyelerinin bir ayağı var. Dün de bu gelişmelerin yansıması oldukça büyüdü.

İlk olarak geçmişi hatırlatarak başlayalım. İYİ Parti'de İBB Meclisi üyesi İbrahim Özkan, işbirliği yapılmamasını defalarca eleştirmişti. Daha sonra Meral Akşener, Özkan'ın istifasını istedi. Bu nedenle Özkan istifasını sunmuştu. Ancak dün yeniden oylamada Özkan, yeniden grup başkanvekilliğine seçildi. Bu gelişmenin ardından da İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun da bir açıklama yaptı. Coşkun, Özkan'a oy verenlerin disipline sevk edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

"SENİ BAŞKAN SEÇTİRMEYECEĞİZ"

Baktığımız zaman da İYİ Parti tarafı oldukça hareketliydi. İYİ Parti İstanbul İl başkanlığı önünde Akşener'i destekleyenler kapıda toplandılar. Genel Merkez tarafından da İBB'de yaşanan bu hamleden İBB Başkanı İmamoğlu'nu sorumlu tuttu. Hatta genel merkeze yakın isimlerden Metin Koca da sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, "CHP eş genel başkanı, İBB Meclis üyeleri üzerinden operasyon çekiyor. Operasyonun büyüğü 31 Mart'ta olacak. Eş başkan seni başkan seçtirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Ve tartışma bugün de sürer mi? Gelişmeleri takipte olacağız.

İYİ Parti lideri Akşener'in istifasını istediği İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Partili üyeler tarafından bugün yeniden aynı göreve seçildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, "Bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir." dedi.

KARARA İMZA ATAN ÜYELER DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın yeniden göreve seçilmesiyle ilgili konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir.

İMAMOĞLU İLK KEZ KONUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İYİ Partili meclis üyelerinin istifası sonrası yaşanan süreçle ilgili soruya, “Başka partinin içinde yürüyen süreçlerle ilgili konuşmam" diye cevap verdi.

İYİ PARTİ'DE BİR GÖREVDEN ALMA DAHA

Öte yandan İYİ Parti'de yeni gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Son olarak, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok'un da görevden alındığı öğrenildi.