Gündem Kahramanmaraş'ta saat 14.51'de deprem oldu! Büyüklük 4.1

Kahramanmaraş'ta saat 14.51'de deprem oldu! Büyüklük 4.1

16.10.2023 - 15:18 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde deprem meydana geldi. Depreme ilişkin verileri Kandilli Rasathanesi paylaştı.

Kahramanmaraşta saat 14.51de deprem oldu Büyüklük 4.1

Kahramanmaraş'ta saat 14.51 sıralarında meydana gelen depreme ilişkin ayrıntılar belli oldu. Göksun ilçesindeki depremin büyüklüğü ilk başta 4.2 olarak açıklanırken daha sonra 4.1 olarak güncellendi. Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini 5 km olarak paylaştı.

Haberin Devamı

NACİ GÖRÜR, SAVRUN FAY ZONUNA DİKKAT ÇEKTİ

Prof. Dr. Naci Görür de depremin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Görür, Savrun fay zonuna dikkat çekerek, 'K.Maraş, Göksun-Küçükçamurlu’da 4,2 deprem oldu. Deprem Savrun Fay zonunda. Çardak Fayı üzerindeki büyük K. Maraş depreminden sonra bu fay üzerinde görece depremler arttı. Sevgiyle' dedi.

Kahramanmaraşta saat 14.51de deprem oldu Büyüklük 4.1

DÜZCE'DE SALLANDI, NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Düzce’de saat 19.57’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 5.39 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Düzce'de meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı Görür yaptığı açıklamada, "Yıldıztepe-Gümüşova/Düzce’de 4,0 deprem oldu. Deprem KAF’ın kuzey kolundan ayrılıp Sarıdere ve Yongalık’a doğru uzanan KD-GB doğrultulu iki fayın arasında. İleti attıktan sonra birçok arkadaş Marmara'daki depremi tetikleyip tetiklemediğini soruyorlar. Bu depremden teorik olarak Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum. " dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşta saat 14.51de deprem oldu Büyüklük 4.1

Yazarlar