Gündem Son dakika! Konya'da korkutan deprem! Büyüklüğü...

Son dakika! Konya'da korkutan deprem! Büyüklüğü...

09.11.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; merkez üssü Konya'nın Meram ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Bakan Kurum, Konya Meram'daki depremde can kaybının bulunmadığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.43'te merkez üssü Meram olan 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 10,61 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, kısa süreli paniğe yol açtı. 5,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem tüm kentte yoğun olarak hissedildi. Çocuklarını, evcil hayvanlarını alan vatandaşlar, sokaklara çıktı.

Haberin Devamı

"HAMDOLSUN CAN KAYBIMIZ YOK."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen depremde can kaybının bulunmadığını belirtti.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, merkez üssü Kızılören Mahallesi olan depremin ardından bölgeye sevk edilen ekipler tarafından hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

"Hamdolsun can kaybımız yok." bilgisini paylaşan Kurum, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gidermek üzere devletimiz tüm kurumları, tüm imkanlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen Konyalı kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: DEPREMDEN BİR KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'daki depremden bir kişinin etkilendiğini duyurdu. Koca, Twitter hesabından, Konya'daki depreme ilişkin açıklama yaptı. Depremden bir kişinin etkilendiğini belirten Koca, "Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya'mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin." ifadesini kullandı.

'İYİ Kİ VARSINIZ'

Bakan Koca, açıklamasının devamında ise "Bu kez UMKE ekiplerimize sadece çalışma arkadaşları olarak değil, bir Konyalı olarak da teşekkür ediyorum. Büyük küçük her afete karşı, iyi ki varsınız!" ifadesine yer verdi. 

KONYA'DA ARTÇI SARSINSITILAR  EVAM EDİYOR

Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 27 artçı şok daha gerçekleşti. AFAD verilerine göre son olarak saat 02.38de meydana gelen 3.9 büyüklüğünde artçı deprem, kentin büyük bölümünde hissedildi. Tedirgin olan vatandaşların bir kısmı yaşanan artçı şoklar nedeniyle evlerine giremedi.

'1 SAAT İÇİNDE 9 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ'

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 21.45 itibariyle Konya'da 9 artçı sarsıntı meydana geldiği belirtilerek, "8 Kasım 2021 Pazartesi günü, saat 20.43'te Konya ili Meram ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Saat 21.45 itibarıyla bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 9 artçı deprem meydana geldi. Kızılören, Küçükmuhsine ve Sefaköy'de birer metruk binanın yıkıldığı, Tepekent'te bazı evlerde çatlaklar olduğu yönünde ihbar alınmış olup ekipler tarama çalışmalarına devam etmektedir. Karaman il genelinde tarama yapılmış olup herhangi bir olumsuz ihbar olmadığı bildirilmiştir" denildi. 

Haberin Devamı

'ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ'

Çevre illerden deprem bölgesine takviye ekiplerin sevk edildiği de kaydedilen AFAD açıklamasında, "Tedbir amaçlı olarak Konya il AFAD ekiplerinin yanı sıra Ankara, Kayseri, Karaman, Aksaray ve Adana il AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiş, Afyon AFAD teyakkuza geçirilmiştir. Elektrik ve telefon hatlarına ilişkin herhangi bir sorun olmadığı bilgisi alınmıştır. Çevre ve Şehircilik ekipleri hasar tespit çalışmalarına başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

MERAM'DA 5 EV YIKILDI

Konya'da endişe yaratan depremde kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta Meram ilçesindeki Sefaköy ve Kızılören mahallelerinde 5 kerpiç ev yıkıldı. Çoğu boş olan evlerde oluşan hasar nedeniyle can kaybı ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Sefaköy Mahallesi'nde evi yıkılan Dursun Çilek, ''Evde oturuyorduk. Çay içiyorduk. Birden gürültü duyunca evden çıktık. Çok şükür bizde bir şey yok. Evin bir odası göçtü. Çok şiddetli hissettik, evden zor çıktık. Ailem komşuya sığındı şu anda." dedi. Sefaköy mahallesinde evlerini terk eden vatandaşlar ateş yakarak geceyi dışarıda geçirdi. 

Haberin Devamı

Kızılören Mahallesi'nde evi yıkılan Mehmet Karabıyık, ''Evde birden gürültü oldu. Ne olduğunu şaşırdık. Evin duvarlarının yıkıldığını hissettik. Kendimizi dışarı attık." diye konuştu.

Kızılören Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Atar ise ''Büyük bir gürültü duyduk. Panikle herkes dışarı çıktı. Şu anda 4-5 ev yıkıldı. Bazı evlerde çatlaklıklar var.'' dedi. 

Deprem nedeniyle evlerini terk eden vatandaşlardan Kezban Kaynak, ''Çok şiddetli sallandık, hissettik ve kaçtık. Çok korktuk. Evde ailecek hepimiz vardı. Evimizde herhangi bir zarar oluşmadı. Eve gitmeyi düşünmüyoruz. Sokakta bekleyeceğiz." dedi. 

Haberin Devamı

Taner Gül de "Evde oturuyorduk çay içiyorduk. Çocuklar korkup birbirlerini kuçakladılar. Sanki taş vurur gibi ses çıktı. Şiddetli sallandık. Evlerden korkup bahçeye çıktı." diye konuştu. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şu ana kadar can kaybının olmadığını belirterek, "Şu ana kadar bize ulaşan 3 metruk ev hasar gördü. Bu evlerde oturulan evler değil. Boş evler. Can kaybımız yok. Valilik öncülüğünde kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezi yönetiminde ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor." ifadesini kullandı.

 

Son dakika Konyada korkutan deprem Büyüklüğü...

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından gerekli incelemeler için il müdürlüğü ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğini, gelişmelerin takip edildiğini bildirdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için il müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun."

BELEDİYE VE VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliğince, Meram ilçesinde meydana gelen depremin ardından herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi. Konya Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5,1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir. Meram ilçesi ve çevresinde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuya ilişkin açıklamasında gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Deprem, zannediyorum 10-12 saniye kadar sürdü. Meram bölgesinde olduğu için biz de şiddetli bir şekilde hissettik. Şu an itibarıyla bize aktarılan herhangi bir olumsuz bilgi yok. Tüm itfaiye ekiplerimiz bölgelerinde incelemeler yapıyorlar. Vatandaşlarımız lütfen panik olmasın. Elimize ulaşan bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız lütfen resmi kurumlardan, bizlerden aldıkları bilgilere göre hareket etsinler. Hem AFAD'ımız, hem bizler, hem de Çevre Bakanlığımız bütün birimlerimizle süreci takip ediyoruz."

Son dakika Konyada korkutan deprem Büyüklüğü...

 

HASARLI EVLER MÜHÜRLENDİ

Konya'da dün meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile AFAD'a bağlı uzman ekipler, depremin en fazla hissedildiği Kızılören ve Sefaköy başta olmak üzere mahallelerdeki hasarlı evleri tek tek kontrol etti. Ekiplerin oturulamayacak durumda olduğuna karar verdiği çoğunluğu tek katlı kerpiç evler zabıta ekiplerince mühürlendi. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Yazarlar