Gündem Son dakika... LGS'de ikinci oturum başladı

Son dakika... LGS'de ikinci oturum başladı

20.06.2020 - 10:51 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda ikinci oturum başladı. İlk oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve süresi 75 dakika sürdü. Birinci oturumda öğrenciler, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, alanlarından sorular çözdü. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum saat 12.50'de tamamlanacak.

Son dakika... LGSde ikinci oturum başladı

Corona virüse karşı yoğun önlemlerin alındığı Liselere Geçiş Sınavının ilk oturumu tamamlandı. Okul önünde bekleyen veliler verilen molada sosyal mesafeyi hiçe sayarak kapı arkasından çocuklarına ulaşmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Corona virüs tedbirlerinin yoğun olarak uygulandığı Liselere Geçiş Sınavı(LGS) 09.30’da başlayan ilk oturumu tamamlandı. 45 dakika verilen mola sırasında öğrenciler alınan önlemler kapsamında okul bahçesinde çıkışlarına izin verilmedi.

İKİNCİ OTURUM 11.30'DA BAŞLADI

Sınav görevlileri tarafından öğrencilerin, birinci ve ikinci oturum arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirler alındı.

İkinci oturumda öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum saat 12.50'de tamamlanacak.

Sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkamayacak. Öğrenciler, binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, gerekirse sınıf sınıf olmak üzere, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkarılacak.