Gündem Son dakika: Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem

08.01.2024 - 16:28 | Son Güncellenme:

AFAD'dan yapılan açıklamada, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.19’da kaydedilen sarsıntının, 9,6 kilometre derinlikte yaşandığını açıkladı. Deprem, kentte panik yarattı.

Haberin Devamı

Son depremler için görseli tıklayın

VALİ'DEN AÇIKLAMA: OLUMSUZ İHBAR YOK

CNN Türk'te konuşan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuz ihbar gelmediğini söyledi.

"ARTÇI OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise deprem bölgesindeki faylara dikkat çekerken, "Bölge deprem bölgesi Çok sayıda deprem olması normal. Bu depremlerin bir kısmı artı olsa da bir kısmı değil. Bu fay Doğu Anadolu fayına yakın, artçı olarak değerlendirilebilir. 4.4 büyüklüğündeki depremin ağır hasar yoksa yıkım yapmaz. Ağır hasarlı binalara girmemek gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: Malatyada 4.4 büyüklüğünde deprem

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "Malatya Pütürge’de 4.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.