Gündem Son dakika! Market saatleri değişti mi, çalışma saatleri kaç? Kafeler, restoranlar kaça kadar açık 2021?

Son dakika! Market saatleri değişti mi, çalışma saatleri kaç? Kafeler, restoranlar kaça kadar açık 2021?

03.03.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

Bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatleri son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı, 1 Mart Kabine toplantısı kararları neticesinde 'İş Yerlerinin Çalışma Saatleri' konulu genelgeyi 81 il valiliklerine gönderdi. Buna göre, marketler kaça kadar açık, kafe çalışma saatleri kaç? İşte, işletmelerin çalışma saatleri...

Son dakika Market saatleri değişti mi, çalışma saatleri kaç Kafeler, restoranlar kaça kadar açık 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın haftalık olarak paylaştığı il il vaka sayısı oranlarına, illerin risk durumuna göre yeni kararları açıkladı. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklerle ifade edilen düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli il grupları kademeli normalleşme sürecine girdi. İçişleri Bakanlığı ise risk gruplarına göre söz konusu illerdeki işletmelerin çalışma saatlerini belirten yazı yayımladı. Peki, marketler kaçta açılıp kaçta kapanacak? 

Haberin Devamı

MARKET SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre iller düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak 4 ayrı risk grubuna ayrıldı. İçişleri Bakanlığı belirlenen risk grubundaki illerde daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan, bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak düzenlendiğine yer verdi.

KAFELER, RESTORANLAR KAÇA KADAR AÇIK?

Düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilere hizmet sunabileceklerine yer verildi.