Gündem Son dakika haberler: Meteoroloji yayımladı! Birçok il için sarı kodlu uyarı

Son dakika haberler: Meteoroloji yayımladı! Birçok il için sarı kodlu uyarı

21.02.2022 - 21:43 | Son Güncellenme:

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı ve 11 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Sağanak yağışın yurdun birçok yerinde etkili olması bekleniyor.

Son dakika haberler: Meteoroloji yayımladı Birçok il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya'nın güneyi, Kastamonu kıyıları, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Trakya ile Aydın, İzmir'in güney ve doğusu, Muğla, Adana'nın güneyi, Osmaniye, Hatay, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Adıyaman, Ş. Urfa'nın batısı ile G. Antep çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece artacağı, İç Ege ve Göller yöresinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların yarın Trakya ile Aydın, İzmir'in güney ve doğusu, Muğla, Adana'nın güneyi, Osmaniye, Hatay, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Adıyaman, Ş. Urfa'nın batısı ile G. Antep çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, deniz üzerinde hortum oluşumu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Haberin Devamı

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu'nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BURDUR İÇİN UYARI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Burdur’un güneydoğusunda kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre 22.02.2022 Salı günü öğle saatlerinden sonra Isparta’nın güneyi (Sütçüler, Aksu) ile Burdur’un güneydoğusunda (Bucak) görülecek yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Son dakika haberler: Meteoroloji yayımladı Birçok il için sarı kodlu uyarı

Antalya, Burdur, Hatay, İzmir, Muğla, Osmaniye, Aydın, Edirne, Isparta, Kırklareli, Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yayımlandı.

Haberin Devamı

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, yarın batısı ile zamanla güney ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak , Trakya'nın yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 9°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 9°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 8°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri yağmurlu

TEKİRDAĞ 6°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu,  yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir'in güney ve doğusu ile Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR 4°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENİZLİ 7°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Haberin Devamı

İZMİR 12°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın güney ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Hatay, Adana'nın güneyi ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'nın Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde (Toros dağları) yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ADANA 9°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA 13°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HATAY 11°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların  yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA 6°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Sivas dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri) yüksek kar örtüsü bulunan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ANKARA 5°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu,

ESKİŞEHİR 5°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu,  aralıklı yağmurlu,

KAYSERİ 2°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu,

KONYA 5°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yarın bölgenin iç kesimleri ile Kastamonu kıyılarının aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BOLU 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DÜZCE 8°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU 2°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 8°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 6°C, 18°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

SAMSUN 7°C, 18°C
Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu

TOKAT 5°C, 15°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

TRABZON 7°C, 16°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğu kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, güneydoğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -7°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

HAKKARİ 0°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MALATYA 3°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu

VAN -3°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve G. Antep çevreleri ile Ş. Urfa'nın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 3°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP 6°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MARDİN 7°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA 11°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.