Gündem Son dakika... Meteoroloji ve Valilik'ten yeni uyarı! Dolu, sağanak, sel geliyor

Son dakika... Meteoroloji ve Valilik'ten yeni uyarı! Dolu, sağanak, sel geliyor

26.05.2024 - 14:54 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Bugün 1 kentte turuncu, 10 kentte sarı alarm verildi. Bir uyarı da Ankara Valiliği'nden geldi. Peki havalar ne zaman ısınacak? İstanbul, Ankara, İzmir’de hava sıcaklıkları artacak mı? İşte tüm yurt geneli beklenen hava durumu detayları…

Son dakika... Meteoroloji ve Valilikten yeni uyarı Dolu, sağanak, sel geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya'nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Son dakika... Meteoroloji ve Valilikten yeni uyarı Dolu, sağanak, sel geliyor

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş ve Bitlis ile Konya'nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara’da 27 Mayıs Pazartesi günü kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ankara merkez ilçeleri ile kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağısı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karsı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur"

Son dakika... Meteoroloji ve Valilikten yeni uyarı Dolu, sağanak, sel geliyor

SARI VE TURUNCU ALARM

Haberin Devamı

Meteoroloji Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Manisa, Uşak için sarı, İzmir’de ise turuncu alarm verdi.

YARIN 13 KENTTE SARI ALARM

Meteoroloji "Ankara, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale" için yarın sarı alarm verdi.

BUGÜN İÇİN SAAT VERİLDİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün akşam ve gece İç Ege ve göller bölgesinde, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Manisa, Antalya, İzmir’in doğusunda Konya’nın kuzeyinde yağış kuvvetli. Su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı görülebilir. Öğleden sonra Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yağış kuvvetli.

Bugün İstanbul 23, İzmir öğleden sonra doğusu sağanak yağışlı 28, Antalya öğleden sonra ve akşam sağanak yağışlı 26 derece3, Ankara akşam sağanak yağışlı 21 derece. Bugün Marmara ve Güney Doğu haricinde yağmur var. Önümüzdeki hafta yağışlar azalacak hafta ortasından itibaren sıcaklık artacak”

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İstanbul: Parçalı bulutlu 23

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor 15

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Son dakika... Meteoroloji ve Valilikten yeni uyarı Dolu, sağanak, sel geliyor