Gündem Son dakika! MİT'in MOSSAD operasyonunda ilk ifade

Son dakika! MİT'in MOSSAD operasyonunda ilk ifade

22.10.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

MİT'in, 15 kişilik MOSSAD şebekesini çökerttiği operasyona ilişkin ilk ifadeler ortaya çıktı. Operasyonda tutuklanan M.A.S isimli casusun ifadesinde, MOSSAD ajanları ile nasıl iletişim kurduğunu ve onlara nasıl bilgi sızdırdığını itiraf ettiği öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'nin huzurunu, güvenliğini bozacak örgütlere operasyon yapmaya devam ediliyor.

Haberin Devamı

Son olarak MİT, 1 yıldır büyük bir gizlilikle yürütülen operasyonla Türkiye'de casusluk amacıyla faaliyet gösteren MOSSAD şebekesini çökertti. MOSSAD ajanlarına bilgi sızdıran M.A.S isimli casusun ifadeleri ortaya çıktı. 

TÜRKİYE'DE BÖYLE OPERASYON YOK

Operasyonda tutuklanan M.A.S isimli casusun ifadesine ilişkin bilgileri CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı.

MİT'in 200 kişilik istihbarata karşı koyma timlerinin adım adım takibiyle operasyonun gerçekleştiğini söyleyen Uludağ, bu yönlü büyük bir casusluk operasyonun Türkiye'de daha önce yapılmadığını söyledi.

Son dakika MİTin MOSSAD operasyonunda ilk ifade



CASUS, ŞİRKET SAHİBİ

M.A.S isimli bir casusun Türkiye'de yabancı öğrencilere danışmanlık hizmeti veren bir şirketin sahibi olduğunu belirten Uludağ, "Yurt dışından gelen öğrencilerle hizmet vermesi gayet doğal. MOSSAD tarafından doğru olarak seçilmiş bir isim. MOSSAD onlar üzerinden kendisine casus devşiriyor." dedi.

"BİLGİLERİ SIZDIRDIM" İTİRAFI

Uludağ, M.A.S'nin ifadesinde, MOSSAD ajanlarının önce kendisiyle sosyal medya üzerinden iletişim kurduklarını, Arap kökenli olduklarını ve Türkiye'ye öğrenci göndermek istediklerini söyleyerek iletişim kurduklarını belirttiğini ifade etti. M.A.S'nin diyaloglar ilerledikçe Türkiye'deki öğrencilerle ilgili bilgi istediklerini aktardığını kendisinin de bu bilgileri temin ettiğini itiraf ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

ÖNCE ZÜRİH SONRA KONYA

Daha sonra fiziki buluşmanın gerçekleştiğini söyleyen Uludağ, "M.A.S ile MOSSAD ajanları Zürih'te farklı tarihlerde buluşuyor. Zürih'ten sonra Konya'da buluşuyorlar. MİT bu görüşmeleri adım adım takip ediyor. M.A.S buluşmalarda verdiği bilgiler karşılığında para aldığını söylüyor. Gizli bilgileri dosyaya nasıl şifrelediğini MOSSAD ajanları gösteriyor." şeklinde konuştu.

Yazarlar