Gündem Son dakika... Operasyon haberleri peş peşe geliyor! 103 gözaltı kararı

Son dakika... Operasyon haberleri peş peşe geliyor! 103 gözaltı kararı

22.01.2019 - 09:27 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında bazı bakanlıkların 31'i ihraç edilen toplam 34 personeli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Öte yandan yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" Kemal Batmaz'a bağlı olan 18 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkardı. Yürütülen bir diğer soruşturma kapsamında da FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 21 ilde 33'ü halen görevde toplam 51 asker için gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 27'si gözaltına alındı.

Son dakika... Operasyon haberleri peş peşe geliyor 103 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve hastanelerinden 30'u ihraç, 3'ü halen görevde 33 kişi ile Tarım ve Orman Bakanlığı eski çalışanı 1 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, çoğu 'ByLock' kullanıcısı olduğu ifade edilen şüphelilerden 27'si gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmanın devam ettiği bildirildi.

KEMAL BATMAZ'IN ÖRGÜT İMAMLARINA OPERASYON

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün "sivil imamı" Kemal Batmaz'a bağlı 18 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, daha önce düzenlenen operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların ifade ve teşhisleri ile tespit edilen 18 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Kemal Batmaz'ın, örgütün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenmişti.

Akıncı Üssü darbe girişimi davasında dün esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Batmaz'ın "anayasal düzeni ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 77 kişiye yönelik "kasten öldürmek" suçundan 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

51 ASKER İÇİN GÖZALTI KARARI

Öte yandan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik olarak ardışık aramalardan tespit edilen Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda halen aktif görevde 4 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 8 Üsteğmen ve 19 Astsubay (toplam 33 muvazzaf) ile ihraç edilen 1 Yüzbaşı, 3 Üsteğmen, 1 Teğmen, 9 Astsubay, 3 emekli Astsubay ve 1 askeri okuldan ilişiği kesilen öğrenci olmak üzere toplam 51 asker şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İZMİR MERKEZLİ 21 İLDE DE OPERASYON DÜZENLENDİ

İzmir merkezli 21 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen 33'ü halen görevde olan 51 şüpheliden 27'si gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik ardışık aramalarda tespit edilen aralarında halen görevde olan 4 binbaşı, 2 yüzbaşı, 8 üsteğmen ve 19 astsubay ile ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 51 zanlı hakkında yakalama kararı verildi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah İzmir merkez olmak üzere Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Osmaniye, Kayseri, Kütahya, Şırnak, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bu sabah İzmir, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Osmaniye, Kayseri, Kütahya, Şırnak, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 27 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı