Gündem Son dakika: Paylaştığı yazı ile herkesi ağlatan polisleri tedavi eden hemşire o geceyi anlattı

Son dakika: Paylaştığı yazı ile herkesi ağlatan polisleri tedavi eden hemşire o geceyi anlattı

13.12.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'taki terör saldırına tepkiler devam ederken, saldırının olduğu noktaya bugünde yüzlerce kişi giderek dualar edip karanfiller bıraktı. Sosyal medyada paylaştığı yazı ile herkesi ağlatan polisleri tedavi eden o hemşire de bugün oradaydı.

Son dakika: Paylaştığı yazı ile herkesi ağlatan polisleri tedavi eden hemşire o geceyi anlattı

Hain saldırının gerçekleştiği noktaya en yakın hastane olan eski adıyla Gümüşsuyu Askeri Hastanesi Personeli. Hemşire o geceyi anlattı: " 'Ben çok iyiyim abla, lütfen beni bırakın diğer arkadaşıma bakın' diyorlardı."

Haberin Devamı

Şimdi Şişli Etfal Hastanesi'ne bağlı olan bu sağlık kuruluşunun çalışanları olay yerindeydi. Şehitler için olay yerine çelenk bırakan çalışanlardan biri de o gece yaralı polislere ilk müdahaleyi yapan Gülsüm Çitçi adlı hemşireydi. Olayı duyar duymaz 6 arkadaşıyla birlikte hastaneye koşarak geldiğini anlatan Çiftçi, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık" dedi.



"Kahramanlarımız" olarak nitelediği yaralı polislerin tek derdinin arkadaşları olduğunu anlatan Çiftçi, " 'Ben çok iyiyim abla, lütfen beni bırakın diğer arkadaşıma bakın' diyorlardı. Hepsinin tek kaygısı buydu. Kendi yaralarını, kendi kanlarını hiçbiri görmüyordu. Sadece arkadaşının acısını hissediyordu"diye konuştu.

Son dakika: Paylaştığı yazı ile herkesi ağlatan polisleri tedavi eden hemşire o geceyi anlattı

ŞEHİTLER TEPESİNE ÇİÇEK BIRAKIP DUA ETTİLER

Beşiktaş'taki terör saldırına tepkiler devam ederken, Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube temsilcileri, polis ve adliye muhabirleri, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve çeşitli liselerden gelen öğrenciler saldırının yapıldığı Şehitler Tepesi’ne çiçek bırakıp dua etti.

Haberin Devamı

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) üyeleri Dolmabahçe’de toplanarak sloganlarla saldırının yapıldığı Şehitler Tepesi'ne yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Mustafa Kavlu, yaptığı açıklamada, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine saldıran, başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere bütün terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacaktır. Terörden ve kaostan medet umanları lanetliyoruz. Onlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır." diye konuştu.

Sendika üyeleri şehitler için Kuran-ı Kerim okuyup dua ettikten sonra saldırının yapıldığı yere 44 karanfil bıraktı.

Polis ve adliye muhabirleri de Maçka Parkı’nda toplanarak Şehitler Tepesi’ne geldi.

Olay yerine karanfil bırakan muhabirler adına konuşan Hürriyet gazetesi muhabiri Eyüp Serbest, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Terör örgütleri ülkemizi yıkamayacak, bizi bölemeyecek. Bizi korkaklığa itemeyecekler. Şehitlerimizin ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün, ülke olarak birlik olma günüdür." dedi.

Haberin Devamı

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri de saldırının olduğu Şehitler Tepesi’ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Sebahattin Sarp’la birlikte öğrenciler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için dua etti.

Sarp, "Hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler rezil ve zelil olmaya mahkumdurlar." dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Pertevniyal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) İstanbul Şubesi üyeleri de saldırı bölgesine gelerek çiçek bıraktı.

BASIN MENSUPLARI ŞEHİTLERİ ANDI

İstanbul'da görev yapan muhabir, kameraman ve foto muhabirleri Şehitler Tepesi'ne yürüyüp, terörü protesto etti.

Öğle saatlerinde bir araya gelen basın mensupları bombalı saldırının gerçekleştirildiği noktada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Hürriyet Gazetesi Polis Muhabiri Eyüp Serbest okudu. Yapılan açıklamada, " Ülkemizin ciğerini yakan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Terör örgütleri ülkemizi yıkamayacak. Bize bölemeyecek. Bizi korkaklığa itemeyeceklerdir. Ülke olarak başımız sağolsun. Şehitlerimizin ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün ülke olarak birlik olma günüdür. Allah güzel memleketimizin insanlarına bir daha böyle acılar yaşatmasın" denildi.