Gündem Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'nda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi

Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'nda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi

22.04.2022 - 11:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi. Teröristlerin inlerini yerle bir etmeye devam edeceğiz!" denildi.

Son dakika Pençe-Kilit Operasyonunda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi

Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı, operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 42'ye yükseldiğini bildirdi.

"İNLERİNİ YERLE BİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bakanlığın açıklamasında, "Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 42’ye yükseldi. Teröristlerin inlerini yerle bir etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

HAVADAN VE KARADAN BOMBARDIMAN

Irak'ın kuzeyinde Türkiye sınırının karşısındaki dağlık bölgedeki merkezinde Zap'ın yer aldığı Haftanin, Metina, Avaşin, Hakurk hattındaki harekât, pazar günü akşam saatlerinde başladı. Harekatın başlangıcında bölge içindeki PKK hedefleri, havadan ve karadan yoğun bombardımana tutuldu.

Haberin Devamı

4 ODALI SIĞINAK

Bombardımanın ardından Bordo Bereliler, kritik noktaları ele geçirdi. Bölgedeki kritik tepe ve noktalarda hakimiyet kuran komandolar, terör örgütü PKK'nın yıllardır barındığı alanlardaki sığınak ve mağaraları tek tek ele geçiriyor. Harekâtta, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha (METİ) timleri de görev yapıyor. Komandolar, teröristlerin en somut ifadeyle "in"lerine giriyor.

Harekat bölgesinde, biri 200 diğeri 300 metre uzunluğunda iki mağara tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

"Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Kahraman Mehmetçik, bölgede gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetlerinde 200 ve 300 metre uzunluğunda iki ayrı mağara tespit etti. 200 metre uzunluğundaki mağaranın dört odalı olduğu belirlendi. Mağaralarda yapılan aramalarda şu ana kadar; 11 adet AK-47 piyade tüfeği, üç adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek, bir adet Doçka makineli tüfek, iki adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 69 adet el bombası, 2.500 adet hafif silah mühimmatı, bir adet büyük telsiz, bir adet küçük telsiz, çok sayıda EYP yapım malzemesi ele geçirildi. 49 adet EYP imha edildi."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceki gün gecenin geç saatlerinde Kara Kuvvetleri Harekât Merkezi'ne geçerek Pençe- Kilit Operasyonu'nu takip etti. Operasyona katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans yöntemi ile toplantı yapan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı ve talimat verdi.