Gündem Son dakika: PKK kaçakçılarına havadan takip, karadan operasyon

Son dakika: PKK kaçakçılarına havadan takip, karadan operasyon

20.01.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara, göçmen ve akaryakıt kaçaklığı yapan bir çeteyi çökertti. Çetenin yasadışı yollardan elde ettiği yüksek miktardaki geliri bölücü terör örgütü PKK’ya aktardığı tespit edildi.

Son dakika: PKK kaçakçılarına havadan takip, karadan operasyon

Gelirinin büyük bir kısmını terör örgütü PKK'ya aktaran, sigara, akaryakıt ve göçmen kaçakçığı yapan bir şebekeye yönelik İstanbul merkez olmak üzere 5 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında şebeke lideri ve yöneticilerinin de bulunduğu 39 kaçakçı yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

3 AYAKLI ŞEBEKE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Haziran ayında, terör örgütü PKK'nın gelir elde ettiği sigara kaçakçılarına operasyon düzenlemiş ve çok sayıda kaçakçıyı gözaltına almıştı. Sorgulanan kaçakçıların ifadelerinden, 3 ayak halinde çalışan ve sigara, akaryakıt ve göçmen kaçakçığı yapıp terör örgütü PKK'ya kaynak aktardığı belirlenen şebekenin üyeleri teknik ve fiziki takibe alındı.

GEMİLERLE GETİRİP, TEKNELERLE TAŞIYARAK DEPOLUYORLAR

Yapılan takip ve izlemelerde sigara kaçakçılığı ayağında bulunan şebeke üyelerinin gemilerle getirdiği kaçak sigaraları teknelerle İstanbul kıyılarına taşıyıp ardından yüklediği kamyonlarla başta Küçükçekmece Kanarya ve Sultangazi Gazi mahallesinde bulunan depolarda depoladıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

BOĞAZ AÇIKLARINDAKİ GEMİLERDEN TEKNELERE NAKİL

İnsan kaçakçılığı ayağında bulunan şebeke üyelerinin ise otobüslerle getirilen kaçak göçmenleri minibüslerle sınıra taşıdığını tespit eden kaçakçılık ekipleri, şebekenin kaçak akaryakıt ayağında bulunan üyelerininde, kaçak sigara ayağında bulunan üyeler gibi, gemilerle getirilen akaryakıtı Boğaz açıklarında teknelere yükleyip kıyıya taşıyıp ardından yüklenen tankerler aracılığıyla müşterilerine ve depolarına ulaştırdıkları belirlendi.

ŞEBEKE ELEBAŞI VE 3 YARDIMCISI

Tespitlerin ardından harekete geçen kaçakçılık ekipleri, şebeke üyelerine yönelik olarak 5 ilde 50 adrese dün eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonda aralarında şebeke lideri B.E. ile 3 ayrı ayaktan (sigara, akaryakıt ve insan kaçakçılığı) sorumlu yardımcıları Y.I, M.C.D ve A.S.nin bulunduğu 39 şebeke üyesini yakalayarak gözaltına aldı.

400 BİN 550 PAKET SİGARA, 52 BİN TON AKARYAKIT

Şebekeye yönelik olarak düzenlenen ara operasyonlarda, 400 bin 500 paket kaçak sigara, 52 bin 700 ton kaçak akaryakıt ele geçirip firardaki 9 şebeke üyesinin yakalanması için çalışmalarını devam ettiren kaçakçılık ekipleri çeteyle bağlantılı 197 şahıs hakkında da işlem yaptı.

15 MİLYONLUK KAMU ZARARI ÖNLENDİ

Haberin Devamı

Operasyonlarda, şebekenin Avrupa'ya getirme vaadiyle kandırdığı yabancı uyruklu 161 kişiyi de şebekenin elinden kurtaran ekipler, kaçak sigara ve kaçak akaryakıt taşımacılığında kullanılanı 2 tekne, 1 kamyon, 2 kamyonet ve 3 tankere de el koydu.15 milyon liralık kamu zararının engellendiği operasyonda polisin, özellikle kaçak sigaradan elde ettiği gelirinin büyük bir kısmının terör örgütü PKK'ya aktardığı belirlenen şebekeye yönelik çalışması devam ediyor.