Gündem Son dakika: Savcılık doğruladı! Adil Öksüz ABD Başkonsolosluğu'ndan arandı...

Son dakika: Savcılık doğruladı! Adil Öksüz ABD Başkonsolosluğu'ndan arandı...

29.03.2017 - 12:09 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında firari olarak aranan Adil Öksüz'ün, 21 Temmuz 2016 tarihinde saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan arandığına dair kayıt olduğu ortaya çıktı. Görüşmeyi doğrulayan savcılık, iddianamenin de tamamlandığını açıkladı.

Son dakika: Savcılık doğruladı Adil Öksüz ABD Başkonsolosluğundan arandı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Akıncı üssünde yaşananlara ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı ve iddianame hazırladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu öne sürülen Öksüz'ün, darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının rehin tutulduğu Akıncı Üssü'nde olduğu anlaşılmıştı. Öksüz, yakalandığında, "arsa bakmak için geldim" demiş ve ardından savcılığın tutuklama talep etmesine karşın mahkemeden serbest bırakılmıştı. Firari olarak aranan Öksüz'ün, serbest bırakılmasından sonra takibe alınan telefon numarası kayıtlarından çok dikkat çekici bir aranma yapıldığı belirlendi.

Türkiye Gazetesi'nden Batuhan Yaşar bugünkü yazısında; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından verilen ve teyit edilen bilgiye göre 21 Temmuz 2016 tarihinde saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt olduğu anlaşıldığını belirtti.

Haberin Devamı

BOMBA İDDİAYI SAVCILIK DOĞRULADI

Yaşar'ın gündeme getirdiği iddiayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları doğruladı. Başsavcılık kaynakları, yargı muhabirlerinin, bugün bir gazetede yayınlanan "darbe girişimi gecesi Öksüz'ün, ABD konsolosluğu santral numarasından arandığına" ilişkin habere yönelik soruları üzerine, "21 Temmuz 2016 tarihinde, saat 10.22'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz'ün cep telefonunun arandığına dair kayıt var" bilgisini paylaştı.

İDDİANAME TAMAM

Öte yandan, Öksüz'ün de şüphelileri arasında yer aldığı, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere yönelik iddianamenin son kontrollerinin yapıldığı, muhtemelen yarın mahkemeye gönderileceği belirtildi.