Gündem Son dakika... Sedat Peker suç örgütüne operasyondan yeni detaylar ortaya çıktı

Son dakika... Sedat Peker suç örgütüne operasyondan yeni detaylar ortaya çıktı

12.04.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Sedat Peker ve adamlarına yönelik yapılan operasyonun yeni detayları ortaya çıktı. Operasyonda yakalanan Ferhan A. isimli kişinin, Sedat Peker'i iş insanı olarak gösterip, örgüte eleman temin ettiği tespit edildi. Ferhan A.'nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller ele geçirildiği öğrenildi.

Son dakika... Sedat Peker suç örgütüne operasyondan yeni detaylar ortaya çıktı

Türkiye genelinde, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suça karıştıkları gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018 Aralık ayında başlatılan soruşturma kapsamında, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in de arasında bulunduğu 63 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Savcılık kararıyla harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, İstanbul merkezli Ankara, Hatay, Trabzon, Kocaeli, Konya ve Sakarya illerinde 121 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen eş zamanlı operasyonlarda 52 örgüt mensubu adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden biri dikkat çekti.

Adreslerde yapılan aramalarda, 20 tabanca, üç tüfek, bin 602 mermi, iki çelik yelek, sekiz telsiz, bir uzun namlulu silah dürbünü ve çok sayıda çek ve senet ele geçiren polis çete elebaşı Peker’in Beykoz’da bulunan villası ile lüks otomobilinde de arama yaptı.

Son dakika... Sedat Peker suç örgütüne operasyondan yeni detaylar ortaya çıktı

SEDAT PEKER'İ ROBIN HOOD OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

Haberin Devamı

Ferhan A. isimli kişinin Sedat Peker'in sosyal medyasını yöneten kişi olduğu tespit edildi. Ferhan A.'nın Sedat Peker'i sosyal medyada iş insanı ve Robin Hood olarak olarak göstermeye çalıştığı belirlendi. Ferhan A.'nın ayrıca sosyal medyada robot hesaplar kullanıp, örgüte sempati duyan kişilere yönelik çalışarak, eleman temin ettiği tespit edildi. Ferhan A.'nın evinde yapılan aramada ise çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Peker’in avukatının eşliğinde gerçekleşen arama çalışmalarında adresinde bulunamayan ve yaklaşık 1,5 yıl önce eğitimi ve geleceği için yurt dışında yaşamaya karar verdiğini açıklayarak Karadağ’a gittiği bilinen Peker’in buradan Kuzey Makedonya’ya geçtiği, Kuzey Makedonya polisince 18 Ocak 2021’de sınır dışı edilmesi üzerine sığındığı Kosava’da Ademovski ismiyle sahte pasaportla tekrar Kuzey Makedonya’ya giriş yapıp kalmaya devam ettiği ancak bu durumu da tespit eden Kuzey Makedonya polisinin Peker ve adamlarına ikinci operasyonu düzenlediği ve Peker’in bu kez Karadağ’a kaçtığı ulusal ve uluslararası medyada yer almıştı.