Gündem Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

28.07.2022 - 10:33 | Son Güncellenme:

Terör örgütüne yönelik darbeler devam ederken MİT'ten bir nokta operasyon haberi daha geldi. Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlenen operasyonda PKK/KCK’nın sözde üst düzey ismi Hatice Hezer etkisiz hale getirildi. Öte yandan operasyona ilişkin detaylar da paylaşıldı.

Son dönemlerde yaptığı operasyonlarla, terör örgütü mensuplarına adeta göz açtırmayan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’ya bir darbe daha indirdi.

Haberin Devamı

MİT, PKK/KCK’nın Yürütme Konseyi üyesi Berivan Zilan kod Hatice Hezer’i nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.
PKK/KCK’nın üst düzey yöneticilerini hedef alan MİT’in saha elemanları, örgütün Yürütme Konseyi üyesi Berivan Zilan kod Hatice Hezer’in Irak’ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerine hız verdiğini tespit etti.

Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

OPERASYONUN DETAYLARI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saha elemanları tarafından yürütülen hassas çalışmalar neticesinde Hatice Hezer’in konumu belirlendi ve terörist kontrol altına alındı. Operasyon için “uygun” talimatını alan MİT elemanları, Süleymaniye’de icra ettikleri nokta operasyonla Hatice Hezer’i etkisiz hale getirdi. Ardından güvenli bir şekilde Irak’ı terk ettiler.

Haberin Devamı

Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

BERİVAN ZİLAN KOD HATİCE HEZER'İN SİCİLİ KABARIK

Hatice Hezer, PKK/KCK’ya 1991 yılında katıldı. 2004’te PKK/KCK kadın örgütlenmesi PJA(PJAK) Ermenistan Sorumlusu oldu. 2008 yılında HPG bünyesinde sorumlu seviyede görevlendirildi. 2011 yılı itibarıyla Mahmur Kampı KJB yürütmesinde, 2014’te Irak/KCK sözde Şehitler Komitesi’nde, 2017 yılında ise Suriye PJAK Sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Afrin’de siyasi çalışmalar ve örgüt sekreterliği görevlerinin yanı sıra TEV-DEM yönetiminde de yer aldı.

Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

HDP'Lİ ESKİ VEKİLİN ABLASI

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi olan Berivan Zilan Kod Hatice Hezer’in, 25-26. Dönem HDP Van eski milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün de ablası olduğu öğrenildi.

Ayrıca, 1994’de örgüte katılan Civan Zilan kod Musa Kasım Hezer de erkek kardeşi idi. Musa Kasım Hezer, 1998’de bir çatışmada öldü. Hatice Hezer’in amcasının kızı olan Sema Zilan kod Gülten HEZER de 2002 yılından beri örgütün kırsal kadrosunda faaliyet gösteriyor.

BAKAN SOYLU'DAN ABD'YE 'TAZİYE' GÖNDERMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Suriye sınırında 3 PKK'lı teröristin ele geçirildiğini duyurdu. Öte yandan Bakan Soylu, ABD'ye "taziye" göndermesi de yaptı.

Bakan Soylu sosyal medya hesabından önemli bir paylaşım yaptı. "Topraklarımızda terörist istemiyoruz, teslim olun" diyen Bakan Soylu, Suriye sınırında 3 teröristin ölü ele geçirildiğini paylaştı. Soylu mesajında şunları söyledi;

Haberin Devamı

TOPRAKLARIMIZDA TERÖRİST İSTEMİYORUZ TESLİM OLUN!
Suriye sınırından ülkemize sızan 3 PKK’lı terörist; Emniyet İstihbaratımızın takibi, Mardin Emniyet ve Jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü ele geçirildi.
"Dostlarımızdan" taziye mesajı bekliyoruz(!)

Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

BİR OPERASYON HABERİ DAHA!

Bir operasyon haberi de Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinden geldi. Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerin iki bölgede saldırı hazırlığında olduklarını tespit etti. Operasyon düzenleyen MSB, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı yapan 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecek!" denildi.

Terörist Hatice Hezer, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi