Gündem Son dakika: Uludağ'da dün kaybolan 9 yaşındaki çocuk bulundu

Son dakika: Uludağ'da dün kaybolan 9 yaşındaki çocuk bulundu

23.07.2017 - 10:29 | Son Güncellenme:

Ailesiyle Katar'dan tatil için Türkiye'ye gelen ve Uludağ'ın Sarıalan bölgesinde kaybolan 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri 18 saat sonra kaybolduğu yerden 2 kilometre uzakta bulundu.Çocuğun sağlık durumu iyi. Geceyi uçurumun kenarında uyuyarak geçirmiş.

Son dakika: Uludağda dün kaybolan 9 yaşındaki çocuk bulundu

Uludağ’da dün akşam saatlerinde kaybolan ve 18 saat sonra bulunan 9 yaşındaki Katarlı çocuğun, geceyi ormanda uçurumun kenarında uyuyarak geçirdiği öğrenildi. Ailesiyle Katar'dan Türkiye'ye gelen 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri, dün aniden ortadan kayboldu. Katar'dan tatil için Türkiye'ye gelen Mansouri ailesi, Uludağ'ın Sarıalan bölgesinde yemek yedi. İstanbul'da kaldıkları otele dönecekleri esnada 9 yaşındaki İbrahim Najib el Mansouri'nin yanlarında olmadığını fark eden ailesi, bir süre çevrede çocuğu aradı. Çocuklarını bulamayan aile, durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), İHH, UMKE ve Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu.

Haberin Devamı

ÖZEL HABERLEŞME AĞI KURULDU
Katarlı çocuğu bulabilmek için Osmangazi Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Aşkın Bozkurt ve Uludağ Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kısa tarafından bütün kurtarma ekiplerinin de bulunduğu özel haberleşme ağı kuruldu. Bu sayede ekipler, birbirleriyle bağlantılı olarak haberleşti ve aramayı genişletti. 150 kişinin katıldığı arama-kurtarma çalışmalarında çevredeki tüm kamera görüntüleri incelendi. Görüntülerde çocuğun ailesiyle yemek yediği sırada yanlarından ayrıldığı görüldü. Bunun üzerine ekipler, çocuğun gidebileceği taraflarda yoğun çalışma başlattı. Öte yandan, jandarma ekipleri, dün İstanbul’a giderek ailenin kaldığı otelden çocuğun eşyalarını Uludağ’a getirtti. Burada çocuğun eşyalarını narkotik köpeklere koklatan ekipler, çocuğun bulunması için yoğun çaba gösterdi. Ayrıca çocuğa ait bastırılan bin adet fotoğraf Uludağ’da dağıtılırken, çevre köylere de çocukla alakalı bilgiler verildi.

Haberin Devamı

SON GÖRÜNTÜSÜ KAMERADA

Kaybolan İbrahim Najib el Mansouri, son olarak bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntüleri ortaya çıktı.

DRONE DEVREYE GİRDİ

Öte yandan jandarma ekipleri, havanın aydınlanması ile beraber drone uçurmaya başladı. Bölgeyi drone ile havadan tarayan ekipler anonslar yaptı.

18 SAAT SONRA BULUNDU

Yoğun aramalar sonucunda çocuk 18 saat sonra Gölçük Çayırı’nda bulundu. Çocuğu bulan Jandarma Uzman Çavuş Musa Tamkoç, “Dün akşam 19.00 civarında bir çocuğun kayıp ihbarı geldi. Bilgilerini alıp, arama çalışmalarına başladık. 13.20’ye kadar çocuğu aradık. Gölçük Çayırı’nda çocuğu bulduk. 11.00 sıralarında Sarıalan mevkiine girdik. Arazi karışık ve yoğun ağaç olduğundan dolayı bazen birbirimizi kaybettik. 4 metrelik saf düzeninde ilerledik. Uludağ dağlık ve kayalık bir yer. Uçurumdan aşağıya indim. Dereden geçtik. ‘İbrahim, İbrahim’ diye yüksek sesle bağırdım. Biraz sonra sesi geldi. Çocuk beni görünce hafif kaçtı. Elma, çikolata, su verdim. İbrahim, ‘baba, anne gitti’ dedi. Komutanlarımız çocuğun ailesinin kimliklerini atmıştı. Onu gösterdikten sonra öz güven geldi. Çocukla sonra anlaştık. Üstü ıslaktı. İlk sağlık müdahalesini yaptım. Çocuğa kendi kıyafetlerimi verdim. Çocuğu yavaş yavaş getirdik” dedi.

Haberin Devamı

UÇURUM KENARINDA UYUMUŞ

Çocuğu ilk bulduğu anı anlatan Tamkoç, “Çocuk uçurum kenarındaydı. Geceyi orada geçirmiş. Üzerindeki elbiseyi yastık yapmış. Bunu kendisi de anlattı. Uçururum kenarında beni görünce ağaca tutundu. Oradan düşme ihtimali de vardı. Kendisi geceyi uyuyarak geçirdiğini söyledi” diye konuştu.