Gündem Son dakika... Meteoroloji’den yeni uyarı! İstanbul dahil kar alarmı yapıldı

Son dakika... Meteoroloji’den yeni uyarı! İstanbul dahil kar alarmı yapıldı

05.01.2024 - 15:42 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi. Bugün itibarıyla birçok kentte kar ve kuvvetli sağanak etkili olacak. Salı günü İstanbul dahil neredeyse tüm yurt karlı, sağanak ve soğuk havanın etkisi altına girecek. AKOM İstanbul’da sıcaklığın 5 ila 8 derece düşeceğini ve kar yağışının yaşanacağını belirtip vatandaşları uyardı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise Ocak'ta 3 ayrı kar yağışı görüleceğini duyurdu. İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteoroloji’den yeni uyarı İstanbul dahil kar alarmı yapıldı

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize'nin ve Artvin'in yüksek ve dağlık kesimleri ile Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyi ve doğusu, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney, kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in doğusunda yer yer kuvvetli (40 ila 60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji’den yeni uyarı İstanbul dahil kar alarmı yapıldı

3 AYRI TARİH 3 AYRI KAR YAĞIŞI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “9 Ocakta soğuk ve kar yağışı yurtta etkili olacak. İstanbul’da kar yağışı olası ama yerde ancak yükseklerde 2-3 cm örtü yapabilir. Gelecek olan 2. kar yağışı 13 Ocakta görülüyor bu sistemde İstanbul dahil Türkiye daha çok kar alacak gibi. 3. sistem 19-20 Ocak da görünüyor” dedi.

AKOM’DAN İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

AKOM’un paylaştığı bilgilere göre, 8 Ocak Pazartesi’den itibaren etkisini gösterecek Sibirya kökenli soğuk havanın, hafta ortasında etkisini arttırarak yer yer etkili kar yağışına sebep olması bekleniyor. 12 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları öğle saatlerinde 16 dereceye ulaşacak. Akşam saatlerinde yağmur geçişlerinin yaşanmasının beklenirken, gün içinde ve hafta boyunca lodos yönlü rüzgar, ılık hava getirecek. Rüzgarın 20-45 kilometre/saat hızla esmesi bekleniyor. Lodosun getirdiği ılık havanın 8 Ocak Pazartesi’ye kadar sürmesi, hafta başı akşam saatlerinden itibaren ise İstanbul’un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Sibirya kökenli sistemle birlikte hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece azalması, yağmur ile başlayan yağışların 9 ve 10 Ocak’ta kara dönüşmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

8 KENT İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize, Siirt, Van, Batman, Şırnak için sarı kodlu uyarıda bulundu.

EGE DENİZİ'NDE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Ege’de rüzgarın (06.01.2024) Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan, gece saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, (07.01.2024) Pazar günü kuvvetini artırarak yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın (08.01.2024) Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.