Gündem Son dakika... Yüz yüze eğitim için beklenen açıklama geldi

Son dakika... Yüz yüze eğitim için beklenen açıklama geldi

01.03.2021 - 20:33 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; yüz yüze eğitim için beklenen açıklama geldi. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği haberi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Kabine Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda yerinde karar dönemiyle ilgili konular ele alındı. Birçok öğrencinin merak ettiği soru da yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi ilde eğitimin başlayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır." dedi.

 

Son dakika... Yüz yüze eğitim için beklenen açıklama geldi


RİSK DURUMLARI BELLİ OLDU

ÇOK YÜKSEK RİSK: Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.

YÜKSEK RİSK: İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Haberin Devamı

ORTA RİSK: Ankara'nın yanı sıra Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars da orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

DÜŞÜK RİSK: Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli (mavi) iller olarak açıklandı.