Gündem Sosyal medya provokatörlerine operasyon! 110 hesap yöneticisi tespit edildi

Sosyal medya provokatörlerine operasyon! 110 hesap yöneticisi tespit edildi

13.01.2024 - 16:45 | Son Güncellenme:

Sosyal medya üzerinden terör örgütünü öven ve örgütün propagandasını yapanlara yönelik operasyonda son dakika gelilmesi yaşandı. 110 hesap yöneticisinin tespit edildiğini duyuran Bakan Yerlikaya yeni detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Sosyal medya provokatörlerine operasyon 110 hesap yöneticisi tespit edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sostal medyadan terör örgütünü öve ve örgütün propagandasını yapanları tespit ederek operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Şu ana kadar 110 hesap yöneticisinin tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya son dakika gelişmelerini de paylaştı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; Pençe Kilit Harekât bölgesinde Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan şu ana kadar 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi

95 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenmiş ve haklarında adli işlemler başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 15 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 6’ sı yakalandı. 9’u ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Haberin Devamı

110 hesap yönetici ve kullanıcılarının 98’ine BTÖ propagandası yapmaktan, 12’sine ise provokatif bilgiyi yaymak suçlarından işlem yapıldı.