Gündem Sözleşmeli Öğretmen sözlü sınav tarihleri ne zaman? Sözleşmeli Öğretmen atamaları ne zaman?

Sözleşmeli Öğretmen sözlü sınav tarihleri ne zaman? Sözleşmeli Öğretmen atamaları ne zaman?

14.01.2020 - 11:12 | Son Güncellenme:

2020 Eğitim yılında sözleşmeli öğretmen olmak isteyenlerin başvuruda bulunduğu sözleşmeli öğretmen sözlü sınav tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ve adaylara duyurulan Sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları ne zaman? Sözleşmeli öğretmen adaylarının merak ettiği bir diğer konu ise atamalar...Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman olacak? 2020 Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav tarihleri ve sözleşmeli öğretmen atama tarihleri...

Sözleşmeli Öğretmen sözlü sınav tarihleri ne zaman Sözleşmeli Öğretmen atamaları ne zaman

2019-2020 Eğitim yılı içerisinde sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Toplam 20 Bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı bildirilen kılavuzda, sözleşmeli öğretmen sözlü sınav tarihleri ve sözleşmeli öğretmen atama tarihleri de yer aldı. 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında alınan sözleşmeli öğretmen başvuruları sonra sözlü sınavlar gerçekleştirilecek. Peki sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları nerede yapılacak?

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Sözleşmeli Öğretmen, Sözlü Sınavları 05-22 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı ise 21 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmen Sözlü Sınav Sonuçlarının İlanı 25 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmen atama tercihlerinin alınması 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında alınacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atama sonuçları 18 Mart 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.

Atamalar

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Atamaların Duyurulması ve Tebligat ile Göreve Başlama Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır. Elektronik posta adresinin hatalı veya eksik olması ya da aktif olmaması durumunda oluşacak hukuki sonuçlardan adaylar sorumlu olacaktır.

Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir:

Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,
Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),
Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),
Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,
Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.
Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu, Güncel tarihli Adli Sicil Kaydını gösterir belge,

Haberin Devamı

Ataması yapılanlar, bu bölümün “11.3.” maddesinde belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, sözleşme yapılarak görevebaşlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar
 göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Göreve başlama esnasında istenilen sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini  yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporunda yer alan ifadeler doğrultusunda göreve başlatılmasında tereddüt oluşanlar için Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığından görüş istenilecektir.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlamak üzere atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle birlikte başvuruda bulunacaktır