Gündem Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri için geri sayım! O tarihte başlıyor...

Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri için geri sayım! O tarihte başlıyor...

24.01.2019 - 14:50 | Son Güncellenme:

20 bin öğretmen alımının yapılacağı sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önemli bir açıklama yaptı ve sözleşmeli öğretmenlik tercih tarihleri belli oldu.

Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri için geri sayım O tarihte başlıyor...

Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri için geri sayım sürüyor. Binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren Sözleşmeli Öğretmenlik tercihleri ile ilgili MEB'den açıklama geldi. Peki Sözleşmeli Öğretmenli tercihleri ne zaman alınacak? İşte MEB tarafından duyurulan o tarih...

Haberin Devamı

MEB tarafından 20 bin Sözleşmeli Öğretmen alımının yapılacağının duyurulmasının süreç ön başvuruların alınması ile başladı. 19 Kasım tarihinde başlayan ön başvuru işlemleri 23 Kasım'da sona erdi. Sözlü sınava çağırılacak olan adayların belirlenmesinin ardından sınav merkezleri 3 Aralık'ta öğretmen adaylarına duyuruldu. 10 Aralık 31 Aralık tarihleri arasında Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavları alındı. Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınav sonuçları 15 Ocak'ta MEB tarafından adaylara duyuruldu. Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı adaylar tarafından araştırılmaya başlandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

Haberin Devamı

MEB Sözleşmeli Öğretmenlik tercihlerinin alınacağı tarihi duyurdu. Buna göre tercih işlemleri 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında alınacak.