Gündem Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman bitiyor, atamalar ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman bitiyor, atamalar ne zaman yapılacak?

30.01.2019 - 08:49 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen alımının yapılacağı sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ve atamalarına ilişkin aramalar sürüyor. Peki binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman bitiyor ve atamalar ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman bitiyor, atamalar ne zaman yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik atamaları için tercihi işlemlerini başlattı. Tercihler için son gün 1 Şubat. Peki tercihler nasıl yapılır?

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih işlemleri ilkatama.meb.gov.tr/ adresi üzerinden 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMEN ATAMALAR NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemleri 1 Şubat'ta sona erecek. Atama sonuçları ise 7 Şubat'ta açıklanacak.

EN FAZLA ATAMA YAPILACAK OLAN BÖLÜMLER

Sözleşmeli Öğretmenlik kapsamında en fazla atama yapılacak olan bölümler ise:

3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

Haberin Devamı

EN AZ ATAMA YAPILACAK OLAN BÖLÜMLER

En az atama yapılacak olan bölümler ise Büro Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Makineleri, Fransızca ve Gazetecilik bölümleri olarak öne çıktı.

KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ